Trendar: KarriärDin ekonomiBostadBudgettipsSpartips

4 enkla tips! Så sparar du pengar på lunchlådan

10 jan, 2023 
AvJohanna Bengtsson
FotografUnsplash, TT
Kvinna äter billig matlåda
Du kan spara mycket pengar genom att laga goda och billiga lunchlådor. Med dessa fyra tips sparar du tusenlappar på lunchlådan!
Annons
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådanBrand logo
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

Att tillaga egna lunchlådor är ett av de bästa spartipsen om du vill hålla nere dina utgifter. Faktum är att du kan spara omkring 15 000 kronor per år genom att ta med lunch till jobbet. Det visar Ica-bankens uträkning.

Med några enkla knep kan lunchlådan bli ännu godare och ännu billigare. Här är våra fyra bästa tips!

1. Handla storpack till lunchlådan

Nyckeln till att lyckas med lunchlådor är att få in sparandet som en självklar del av vardagen. Om du får in lunchlåde-tänket som en rutin kan du köpa billig mat i mataffären. Kika efter erbjudanden och storpack på torrvaror som bönor, pasta, ris och spannmål som havregryn. Perfekta ingredienser i lunchlådan, som dessutom håller länge i skafferiet.

Annons

2. Gör lyxig lunchlåda av helgmat

Lunchlådan behöver inte vara ett nödvändigt ont för att få i sig energi under jobbdagen. Skapa lunchlådor som du ser fram emot att äta! Laga alltid dubbel sats eller gör flera portioner, även av den lite festligare helgmaten. Toppa lunchlådan med en halv avokado, casheynötter, torkade bär eller andra godsaker som gör lådan lyxigare.

3. Köp smarta lunchlådor

Om du inte har tillgång till kyl och micro under arbetsdagen, behöver det inte betyda att du måste skippa den hemlagade lunchlådan. Investera i smarta lådor som håller maten fräsch. En soppa kan hålla sig varm i flera timmar i en termos. Vill du tvärtom hålla maten kylskåpskall kan du köpa separata lock med kylklamp som du sätter på matlådan direkt från frysen, exempelvis från märket Frozzypack.

Lyxig men billig vegetarisk lunchlåda

4. Byt lunchlåda med en kollega

Berätta för dina kollegor om din målsättning att ta med lunchlåda till jobbet. Kanske kan du teama ihop dig med en eller flera kollegor som också vill spara pengar? Starta en chattgrupp där ni byter recept med varandra, påminner och peppar. Vill ni testa nya maträtter kan ni byta lunchlåda med varandra eller laga varsitt storkok och dela med er av.

Fem tips för att få ihop ekonomin i januariBrand logo
Fem tips för att få ihop ekonomin i januari
Annons