Artikeln innehåller reklamlänkar

Resmålet i sig behöver inte alltid vara resans höjdpunkt. Ibland kan det vara färden dit, ett museum, en speciell upplevelse eller restaurang som är den stora lockelsen. Och ibland är det ett annorlunda boende som är semesterns stora höjdpunkt.

Annorlunda, exotiska hotellupplevelser finns det gott om i världen, men det finns även många spännande hotell att uppleva i Norden och i Europa. Därför listar vi här elva annorlunda hotellupplevelser som inte kräver många semesterdagar – och som kan nås med antingen tåg, bil eller en kortare flygresa.

1. Levin iglut, Levi, Finland

Iglo i glas hos Levin iglut i Lappland, Finland

Foto: Levin Iglut

I en igloo av glas kan du somna i en varm säng omgiven av Lapplands vackra landskap. Upplevelsen är möjlig på skidorten Levi i norra Finland, där du förutom att beundra en stjärnklar himmel från din egen säng (och norrsken om du har tur!) även kan åka skidor, se renar och åka på en tur med huskys.

2. Inntel Hotels Zaandam, Amsterdam, Nederländerna

Inntel Hotels Zaandam i Amsterdam är ett unikt och annorlunda hotell

Foto: Inntel Hotels Zaandam

Ett hotell med en uppseendeväckande utsida, som består av flera olika traditionella husfasader som finns i Zaan-området i Holland. Lägg till modernt inredda hotellrum och en tågresa på 12 minuter till centrala Amsterdam så är det ett annorlunda, men smidigt boendealternativ under resan till Amsterdam.

Läs mer och boka här (länk till Hotels.com).

3. Norrqvarn, Lyrestad, Sverige

Foto: Norrqvarn

Ett annorlunda boende som passar barnfamiljen eller för vuxna med barnasinnet i behåll. På Norrqvarn kan du bo i svampar och trollstubbar. Välj mellan en röd flugsvamp, en karljohansvamp, en mindre eller större stubbe.

Läs mer och boka här.

4. Central Hotel & Café, Köpenhamn, Danmark

Hotel Central & Café – ett unikt, pyttelitet hotell i Köpenhamn

Foto: Hotel Central & Café

Bo unikt på Västerbro i Köpenhamn! Det här hotellet har endast ett rum som ligger ovanför det lilla cafét med samma namn. Det lilla hotellrummet och dess väl genomtänkta detaljer har en mysig atmosfär och ger en minst sagt unik touch till helgen i Köpenhamn.

Läs mer och boka här.

5. Treehotel, Harads, Sverige

Treehotel i Harads, Sverige, är en annorlunda hotellupplevelse

Foto: Treehotel

Ett av Sveriges mest omskrivna hotell är Treehotel uppe i Harads, nordväst om Luleå. Här finns sju unika hotellrum uppe bland trädtopparna varav flera är döpta efter sitt spännande utseende. Eller vad sägs om några nätter i Mirrorcube, Bird’s Nest eller The Ufo?

Läs mer och boka här.

6. Arctic Treehouse Hotel, Rovaniemi, Finland

Arctic Treehouse Hotel är en unik, naturnära hotellupplevelse

Foto: Arctic Treehouse Hotel

Ett annorlunda hotell som kombinerar lyx, lugn, skandinavisk design och lappländsk natur. Här bor gäster i mysiga, avskalade rum med fantastisk utsikt över skogen runtomkring, som vintertid är täckt i ett tjockt lager snö.

Läs mer och boka här (länk till Hotels.com).

7. Attrap’Reves, Allauch, Frankrike

I södra Frankrike, strax utanför Marseilles, finns en naturnära hotellupplevelse för den glampingintresserade resenären. På Attrap’Reves sover man nämligen i stora genomskinliga bubblor med vy över naturen och himlen. Det finns enbart sex bubblor och hotellet har ett uttalat miljötänk.

Läs mer och boka här.

8. Juvet Landscape Hotel, Valldal, Norge

Juvet Landscape hotel - ett unikt hotell i Norges natur

Foto: Per Eide/Juvet Landscape Hotel

Det unika landskapshotellet Juvet ligger i en liten by i nordvästra Norge, en timme med bil från Åndalsnes via Trollstigen. Gästerna och de moderna hotellrummen med stora fönster omges av såväl skog, berg som vattendrag. Här finns nio rum, ett spa samt lokaler som kan hyras för fest.

Läs mer och boka här.

9. Hotel Molitor, Paris, Frankrike

Hotel Molitor kombinerar stad och bad i Paris – ett annorlunda hotell helt enkelt

Foto: Hotel Molitor

Kombinera storstadssemestern, kryssningen och solsemestern på det här hotellet i Paris. På Hotel Molitor bor du i en miljö som närmast kan liknas vid ett lyxigt kryssningsfartyg i art déco-stil. Här finns dessutom en pool, ett spa och en atmosfär som för tankarna till betydligt sydligare breddgrader.

Läs mer och boka här (länk till Hotels.com).

10. Jumbostay, Stockholm-Arlanda, Sverige

Sov i en cockpit på hostellet Jumbostay på Stockholm-Arlanda

Foto: Jumbostay

Du behöver inte flyga till ett annat land för att få spendera en natt ombord ett flygplan. På Jumbostay kan du boka en natt i allt från en liten sovsal i flyget till en svit i cockpiten. Förutom att vara ett coolt hostel kan man även besöka flygplanet under dagen, eftersom det finns ett café som är öppet för såväl dagsbesökare som hotellgäster.

Läs mer och boka här (länk till Hotels.com).

11. Hüttenpalast, Berlin, Tyskland

Hüttenpalast - ett annorlunda hotell i Berlin

Foto: Hüttenpalast

Det här hotellet i Neukölln i Berlin erbjuder husvagnsliv för storstadsmänniskan. Här kan gäster nämligen välja mellan att bo i omgjorda husvagnar eller små trähus. Det finns även några moderna hotellrum för den som föredrar det. På hotellet finns även ett café som vetter mot gatan samt en grönskande gård.

Läs mer och boka här.

Läs mer:

7 stora resetrender 2019

18 vackra platser att drömma sig bort till

10 trendiga städer att besöka 2019

Mest läst