Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

4 smarta sätt att få bättre plats på planet – helt gratis

12 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ska du ut och resa och vill få en så lyxig upplevelse som möjligt – utan att betala extra?
Här är fyra enkla sätt att lyckas få en bättre plats på planet, där du slipper betala extra för en uppgradering!
Annons
Video: Fem favoriter från Femina – resespecialBrand logo
Video: Fem favoriter från Femina – resespecial

När vi tar ett flygplan till vår semester vill vi gärna att det ska kännas så lyxigt som möjligt – många festar till det med ett glas vin före flygresan, och unnar sig kanske något gott ombord på planet.

Men det går också att få till en lyxigare känsla ombord på planet, utan att betala ett öre extra. I stället för att betala mer för att få en bättre sittplats, så finns det faktiskt några enkla knep att ta till, som gör att du kan uppgradera din plats utan extra kostnad!

Checka in tidigt

Om du är bland de första som checkar in på flygplanet så kommer du ha störst chans till en bra plats. De flesta flygbolag erbjuder incheckning online eller i sin app ett dygn före avgång, och om du passar på då kommer du ofta kunna välja en bra plats långt fram i planet vid fönster – en av de mer attraktiva platserna.

Annons

Gå med i lojalitetsprogram

Många flygbolag har utformade lojalitetsprogram, där du blir belönad om du bokar regelbundet med samma bolag. De flesta lojalitetsprogrammen är gratis, och kan göra att du får förmåner som bättre plats på planet när du använder dem.

Välj mindre populära resor

Många väljer bort nattflyg, flyg som går mitt på dagen eller flygresor mitt i veckan. Om du kan ta de flygen utan problem så finns det många fördelar med det – resorna är ofta billigare, och du kan lättare få platsen du vill ha på planet. Ytterligare en bonus är att det också är mindre risk att de planen blir försenade.

Flyger du med barn?

I juni 2022 gick amerikanska transportverket ut med en formell önskan till alla inhemska flygbolag, om att man i största möjliga mån ska låta barn under 13 år sitta med sina föräldrar. Om du reser med barn i USA och inte kan boka platser bredvid varandra från början kan du därför be flygvärdinnorna om att ni ska bli flyttade för att kunna sitta ihop. Många kommer då anstränga sig lite extra för att lösa det hela.

Annons

Med ett enkelt knep kan du också sitta skönare, oavsett vilken plats du har. Det kan du läsa mer om här!

Se också: Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Se också: Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage
Annons