Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet

31 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels, TT-
Att bo på hotell under semestern känns lyxigt och härligt – men det är lätt att känna sig förvirrad över hur man bör och inte bör bete sig.
Ska man bädda sängen, och hur funkar det egentligen med skräpet?
Här är sex saker hotellpersonalen vill att du tänker på innan du checkar ut!
Annons
TV: 5 saker hotellpersonalen stör sig på att du görBrand logo
TV: 5 saker hotellpersonalen stör sig på att du gör

Vem tycker inte det är mysigt att åka på semester och bo på hotell? För de flesta är det höjden av lyx att checka in på ett mysigt hotell utomlands, och njuta av hotellfrukost och service. Men många av oss är också lite osäkra kring hur vi ska bete oss på hotellet, och hur hotellpersonalen egentligen vill att vi ska bete oss.

Brightside har samlat sex saker som är bra att tänka på innan du checkar ut från hotellet!

Vik inte smutsiga handdukar

Du kanske tänker att det känns hyfsat att vika ihop dina använda handdukar, men för städpersonalen är det bättre om du i stället samlar alla dina använda handdukar på en specifik plats. Lägg dem alla i en hög i badkaret eller handfatet, så kommer det inte vara förvirrande huruvida de har använts eller inte.

Annons

Bädda inte sängen

Att städa lite innan du checkar ut från hotellet är schysst – du kan plocka upp hår från golvbrunnen och torka bort eventuella kroppsvätskor. Men att bädda sängen är onödigt och försvårar bara för personalen, som då måste anstränga sig mer för att ta bort sängkläderna och byta dem.

Samla ditt skräp

I stället för att lämna ditt skräp över hela hotellrummet är det schysst att samla allt i papperskorgen. På så sätt sparar du tid åt städarna.

Öppna fönstret

Städarna måste ofta städa hela hotellrummet på väldigt kort tid, vilket gör att de ibland inte hinner vädra ut rummet. Om du har möjlighet kan det var bra att sätta fönstret på glänt innan du går.

Ställ tillbaka möblerna

Om man bor en vecka på ett hotell är det inte ovanligt att man flyttar runt på möblerna – en skrivbordsstol blir en extra sittplats vid soffbordet eller en sittpall används som klädhängare. Men innan du checkar ut är det snällt att ställa tillbaka möblerna där de stod, för att spara på städarnas tid och ryggar.

Använd inget du inte behöver

Om du reser ensam och bor i ett hotellrum med två sängar – använd inte båda. Detta gäller även andra saker i hotellrummet. Rör inte till saker i onödan, om du inte faktiskt ska använda dem.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också: 5 spahotell i Europa som du måste besökaBrand logo
Se också: 5 spahotell i Europa som du måste besöka
Annons