Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

8 saker du kan få ta gratis från hotellet

21 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
Att bo på hotell känns ofta lyxigt, och visst vore det härligt att ta med lyxen hem?
Vill du maximera din hotellvistelse kan du ta med dig en del av hotellföremålen hem – helt gratis!
Det här kan du plocka med dig från hotellrummet utan att det kostar något extra.
Annons
TV: 5 av världens dyraste hotellBrand logo
TV: 5 av världens dyraste hotell

Tvål, schampo, balsam

De allra flesta som bott på hotell någon gång vet att det går att plocka med sig de små förpackningarna av två, schampo och balsam hem när man checkar ut från rummet. I ett miljöarbete är det dock inte alla hotell som har de små förpackningarna kvar längre – det blir allt vanligare med pumpflaskor med tvål och schampo i duschen. Men har ditt hotell små flaskor kan du ta med dem hem.

Hudkräm

En del hotell ställer också fram små flaskor av hudkräm, ansiktskräm eller kroppsskrubb. De går såklart också att ta från hotellrummet, och är bra att ha i framtida resekit eller necessären.

Tandhygien

Vilka föremål som läggs fram i rummet beror mycket på hotellet, men det är inte ovanligt att det finns en resetandborste med lite tandtråd och en liten tub tandkräm. Om du tagit med dig egen tandborste och tandkräm är det toppen att packa ner hotellets variant för nästa resa, för att optimera packningen i din resenecessär.

Annons

Sykit

En del hotell erbjuder ett litet sykit, som kan rädda många knepiga situationer när man är ute och reser. De innehåller ofta några nålar med tillhörande tråd, samt ett par säkerhetsnålar. Om du känner dig osäker på om kitet är något du får ta med dig hem, så fråga i receptionen, men oftast är det något hotellet räknar med försvinner.

Att bo på hotell känns lyxigt och härligt.

Portabelt skohorn

På vissa hotell så ingår ett litet skohorn i priset för hotellrummet. De är ofta små och i plast, vilket gör att de passar perfekt att ha i väskan! När du väl börjat ha ett skohorn med dig kommer du märka hur ofta det kommer väl till pass, exempelvis på shoppingturerna.

Penna och papper

De flesta hotell har någon form av skrivbordsmaterial, ofta i form av anteckningsblock och pennor, tryckta med hotellets logga. Tar du med dem och har i väskan får hotellet gratis reklam när du skriver, och du får en gratis penna – perfekt.

Annons

Kaffe, te och socker

Nästan alla hotellrum har små förpackningar av snabbkaffe, socker och tepåsar. Eftersom du får använda dem gratis på hotellrummet kan du också packa med dem hem, om du skulle vilja. Det kanske är ett mysigt sätt att minnas hotellvistelsen när du kommit hem, att dricka en kopp te med påsen från rummet?

Tofflor

En del hotell ger bort engångstofflor till sina gäster. Dessa tofflor kommer då ofta i en försluten plastpåse, så du ska veta att de är nya. Eftersom ingen annan kommer ta över dem efter dig, kan du ta med dem hem om du vill. Tofflorna är dock ofta rätt tunna och sladdriga, och kanske inget man hade betalat pengar för. Men gratis är gott!

Inspirerad av: Brightside.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också: 5 spahotell i Europa som du måste besökaBrand logo
Se också: 5 spahotell i Europa som du måste besöka
Annons