7 svenska öar att uppleva i sommar
3:08

Efter reklamen: 7 svenska öar att uppleva i sommar

(3:08)

Slå på ljud

Vårt avlånga land bjuder på massor av vackra kustremsor och sjöar att ta ett dopp i, så det finns gott om plats för alla att hitta sin egen pärla. Men vissa badplatser har blivit mer populära än andra – just för att de är så drömlikt vackra.

En del av dem bjuder på gott om puls med restauranger, after beach och härlig semesterkänsla för dig som längtar söderöver. Andra erbjuder en lugnare, men nog så vacker naturupplevelse – perfekt för dig som föredrar det.

Svenska kändisarnas snyggaste strandmode

Kolla in de här pärlorna – knappt man tror att det är Sverige!

Sudersand, Gotland

Vid Fårö på Gotland ligger Sundersand, stranden som bjuder på kristallklart vatten, vit, finkornig sand och långgrund, räfflad sandbottnen.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Tropical Beach, Helsingborg

Mitt i Helsingborgs city kan du bada mellan palmer och ta en drink på den tillhörande bohemiska strandrestaurangen. Stranden kom till i samband med en bomässa 1999 och sandstranden är naturlig, men palmerna behöver lite hjälp på traven och får övervintra på annat ställe.

Tylösand, Halmstad

Mer känsla av semester och fest är svår att få i Sverige. Den fina sandremsan är fyra kilometer lång, men det är kring Hotell Tylösand allt händer. After Beachen är svårslagen och i juli när livebanden öser igång kokar hela Solgården av fest och semesterkänsla.

Rörum/Knäbäckshusen, Österlen

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

De långa, vita stränder runt omkring Stenshuvud ger faktiskt en karibisk känsla. En del av hemligheten ligger i den lummiga grönskan som på sina ställen till och med hänger ner och ger mysig skugga vid strandkanten.

Här är de mest populära resmålen i Sverige i år

Sandhammaren, Ystad

På Landets sydöstligaste udde ligger Sveriges vitaste sandstrand, och många anser att det är landets finaste strand. Vissa dagar kan det vara en hel del vågor, kul att leka i, men kanske sämre om man har riktigt små barn.

Skanör/Falsterbo, Skåne

I pittoreska Skanör/Falsterbo är stranden vit, vattnet kristallklart och bland grästuvorna ovanför dynerna ligger små badhytter i pastellfärger. Den lilla orten bjuder också på många fina hus och en mysig hamnpromenad.

Blå lagunen, Gotland

Landet bjuder på många kalk- eller stenbrott att bada i, och gillar du inte trängsel är inte Blå Lagunen något för dig, men hey – den här artikeln handlar om badplatser med utlandskänsla och Blå Lagunen i närheten av Fårö bjuder på turkosare vatten än någon annat badplats i landet. Det blir dock fort djupt och räkna med klippbad, för den lilla strandremsan blir snabbt full.

Djäknesundet, Karlsborg

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Längs Vätterns strand ligger denna lummiga lilla grönskimrande oas, som definitivt för tankarna till badplatser närmare ekvatorn.

Bästa kläderna att flyga i – perfekta reseoutfiten

Hållö, Smögen

På ön Hållö utanför Smögen hittar du flera fina badställen, men framför allt den kända marmorbassängen, som kan mycket väl tävla med den grekiska övärlden. En trevlig dagsutflykt.

Foto: SJ/TT

Mest läst