Genom massiva entrédörrar i brons nås nya Bank Hotel i centrala Stockholm. Byggnaden är inspirerad av ett renässanspalats och uppfördes ursprungligen, precis som namnet avslöjar, som bank år 1910. Byggnaden har nyligen genomgått en omfattande ombyggnation där bland annat originaldetaljer återskapats och 115 hotellrum byggts.

Det är Stureplansgruppen som ligger bakom hotellet som inom kort öppnar för allmänheten på Blasieholmen i centrala Stockholm.

Bank Hotel svit
Bank Hotel på Blasieholmen i Stockholm
Nu öppnar Bank Hotel i Stockholm

Hotellrummen är mellan 19 och 91 kvadratmeter stora, men det finns även stora sviter för den som vill bo lyxigt i huvudstaden. Rummen har inretts av stylisterna Ida Lauga och Lo Bjurulf och går i en ljus färgskala som går hand i hand med byggnadens exteriör, men inredningen bjuder även på färgklickar i både rosa och grönt. Badrummen går i klassisk marmor och mässing.

I utvalda rum visas konst av unga svenska konstnärer upp, medan resterande konst på hotellet kommer från hotellets och advokatfirman Vinges konstsamlingar.

– Det här är min vision av ett exklusivt boutiquehotell, ett hotell som skulle stå sig väl i konkurrens med topphotellen i London, Paris eller New York, säger Vimal Kovac, Stureplansgruppens vd.

Stureplansgruppen öppnar Bank Hotel
Hotellrum på Bank Hotel
Bank Hotel interiör

För den som vill unna sig något extra finns åtta sviter att välja mellan. Den största, Bank Extreme Terrace Suite, är hela 185 kvadratmeter stor, har fönster från golv till tak samt en kungsterrass med utsikt över Nybroviken.

Läs också: Då öppnar Bank Hotel – nya lyxiga livsstilshotellet i Stockholm

Badrum på Bank Hotel
Badrum i marmor och mässing på Bank Hotel
Badkar med utsikt på Bank Hotel

Utöver hotellrummen finns det även en restaurang samt två barer på hotellet, för såväl gäster som Stockholmare.

Restaurangen Bonnie’s inredning går i smaragdgrön sammet med svart-vit-rutigt marmorgolv. Bonnie’s är öppet från frukost till middag och restaurangens mat har inspirerats av Europas kuststäder.

Utöver restaurangen finns även barerna Papillon och Sophie’s Bar på hotellet. Sophie’s Bar är en lounge som erbjuder såväl after work som lättare middag, medan Papillon är en cocktailbar där inredningen går i marmor och mahogny – inspirerad av den ursprungliga banken och dess direktörer.

Baren Papillon på Bank Hotel i Stockholm
Bank Hotels restaurang Bonnie's

Både Bank Hotel och restaurangen Bonnie’s öppnar den 22 augusti, men går att boka redan nu.

Foto: Pressbilder (Danger Österlin, Mathias Nordgren, Johan Nilson) 

Läs också:

Här är världens 10 mest instagramvänliga hotell

8 billiga hotell i Amsterdam som gästerna älskar

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.