kvinna pass säkerhetskontroll flygplats regler boardingcard
6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet
1:04

Efter reklamen: 6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet

(1:04)

Slå på ljud

Flygplatser kan vara både himmel och helvete, beroende på vem du frågar. Medan vissa älskar att vara på flygplatsen i god tid och förknippar det med förväntan och glädje, är platsen för andra ofta förknippad med stress och jobbiga situationer.

I en stor undersökning, som Huffington post tagit del av, har 5000 personer fått lista vilka som är de värsta beteendena på flygplatsen, och vilka sorters människor de irriterar sig mest på i samband med en flygning.

1. Den sena

Hela 53 procent av de som gjorde undersökningen listar personer som är sena på flygplatsen som irrriterande. Personer som frågar om de kan få gå före i kön för att hinna med sitt plan får det att koka hos de som var på flygplatsen i god tid för att hinna.

kvinna flygplats väska telefon laptop vänthall

De som är ute i god tid tycker inte om de sena passagerarna.

Foto: Vlad Teodor

2. Hittar inte passet

48 procent irriterar sig på personer som inte kan hålla reda på sitt pass. Det är det allra viktigaste resedokumentet, tillsammans med ditt boardingkort, och när du inte hittar det inför kontrollen måste alla bakom dig vänta medan du letar rätt på det.

Ta med hunden på weekend – 7 hundvänliga hotell

3. Skämtaren

Det finns tillfällen att skämta, och tillfällen det är bättre att låta bli. Dra inga opassande skämt om terrorism i säkerhetskontrollen – ingen tycker det är roligt, och ingen kommer tycka synd om dig när de sitter på planet och du i ett förhör.

4. Tar upp sittplatser

Vissa personer älskar att breda ut sig vid gaten, och tar upp flera sittplatser med sitt handbagage. Men för personerna som nu måste stå upp i stället för att sitta och vila är det här riktigt irriterande beteende.

Hotellstädaren avslöjar: Det här är gästernas värsta beteende

5. Förstår inte säkerhetskontrollen

Om man inte brukar flyga är det klart att man kanske inte har lika bra koll på alla procedurer som de som är mer rutinerade. Men säkerhetskontrollen är inget nytt påfund, och framförallt visas det tydliga instruktioner innan du kommer fram till rullbandet – så förbered dig i kön. Att inte plocka fram laptopen och glömma vätskor gör att alla bakom dig måste vänta längre, och morrar i tystnad.

Mest läst