Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Hotellstädaren avslöjar: Det här är gästernas värsta beteende

07 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTt.
regler hotell
Att städa hotellrum är ett fysiskt ansträngande jobb med högt tempo, och många gäster är måna om att göra det så enkelt för städarna som möjligt.
Men vissa saker som gäster gör stjälper snarare än hjälper hotellstädarna – och annat beteende är bara rakt av oförskämt.
Här avslöjar hotellstädare vilka som är de värsta beteenden de ser hos gäster, och vad du gärna får tänka på innan du checkar ut.
Annons
VIDEO: Fem favoriter från Femina – resespecialBrand logo
VIDEO: Fem favoriter från Femina – resespecial

Tvålen

Om du använder toalettartiklarna som ingår i rummet, tänk då på att slänga dem efteråt. De där vanliga hårda tvålarna som ofta finns till duschen eller handfatet har en tendens att fastna i porslinet, något som blir jobbigt för städarna att skrubba bort.

Muggarna

Många hotellrum har kaffe och te på rummet, och om du använder de muggarna är det snällt att bara skölja ut dem.

”Det är bra om du kan rengöra muggarna. Jag rengör dem men om de har gårdagens kaffe i botten så tar det en evighet”, säger en städare i The Sun.

Handdukarna

Att vika ihop handdukarna efter användning kan kännas som att man hjälper städarna, men faktum är att det bara gör deras jobb mer komplicerat, då det blir svårare att skilja de använda och de oanvända handdukarna åt. Lämna hellre dina handdukar i en samlad hög, förslagsvis i handfatet.

Annons

”Jag måste skakar ur dem och kolla efter fläckar innan jag slänger dem i tvätten. Så det tar bara längre tid att vika ut dem”.

Lakanen

Precis som med handdukarna så ska du inte vika ihop lakanen efter att du sovit i sängen.

”Att ta av lakanen från sängen är jättebra, men återigen, vik inte ihop lakanen, det går snabbare om de ligger i en hög. Jag måste kolla efter fläckar eftersom sådana lakan behöver behandlas före tvätt”.

Att man inte ska kräkas, kissa eller blöda på sina lakan borde också vara självklart – men det händer tydligen oftare än man kan föreställa sig menar städarna.

Badrummet

En annan tidigare hotellstädare konstaterar i The Sun-artikeln att folk som bor på hotell allt för ofta är respektlösa mot de som ska städa – och oftast i badrummet.

”Skölj ur badkaret efter användning så att små hår inte fastnar på badkarsgolvet. Spola toaletten efter att ha bajsat! Skriv inte saker på speglarna när det kommit ånga.”

Fönstren

Om det är möjligt i ditt hotellrum är det snällt att vädra i rummet innan du går – ofta är det varmt och instängt när städarna ska rengöra rummet, och lite frisk luft eller luftkonditionering kan hjälpa i en jobbig arbetsmiljö.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

SE OCKSÅ: 5 saker hotellpersonalen stör sig på att du görBrand logo
SE OCKSÅ: 5 saker hotellpersonalen stör sig på att du gör
Annons