Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Det här ska du aldrig göra med ditt boardingpass

28 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels, TT.
Att ta bilder och lägga ut på sociala medier när vi är ute och reser är något de flesta gör.
Men akta dig för att lägga upp en bild på ditt boardingpass till flyget – det kan få oanade konsekvenser.
– Det är ett väldigt enkelt steg att ta, säger experten Bill Fitzgerald till Conde Nast Traveler.
Annons
Resesugen efter pandemin? Experten reder ut frågetecknenBrand logo
Resesugen efter pandemin? Experten reder ut frågetecknen

Nästan alla som använder sig av sociala medier tycker om att använda dem lite extra mycket när de är ute och reser – att dela med sig av flyg, hotell och stränder eller stadsvyer gör att man påminner sig om hur bra man har det på sin semester.

Men nästa gång du är ute och flyger, undvik att publicera bilder där ditt boardingpass syns. Det kan nämligen innebära större risker än man kan tro, avslöjar säkerhetsexperten Bill Fitzgerald till Conde Nast Traveler. Detta gäller allt med streckkod, något som alltså finns på vanliga boardingpass.

– Om du har en streckkod på någonting så ska du definitivt aldrig publicera det på sociala medier. Om du är orolig för att få din identitet stulen, så är det ett väldigt enkelt steg att ta, att aldrig någonsin fotografera något med streckkod, säger Fitzgerald.

Annons

Det kan hända med ditt boardingpass

Caleb Barlow, vd för CynergisTek – ett konsultbolag med fokus på cybersäkerhet – menar att en bild på boardingpasset kan göra att obehöriga får tillgång till ditt inlogg hos flygbolaget och dina ihoptjänade bonuspoäng.

– Allt som behövs är ditt namn, ditt referensnummer till bokningen och ditt medlemsnummer. Alla de tre sakerna finns på ditt boardingpass, säger Barlow till Forbes och fortsätter:

– Det kan behövas några basala frågor för att återställa lösenordet – men de svaren kan jag ta reda på bara genom att söka på nätet. Och nu har jag tillgång till ditt bonuskonto.

Det som rekommenderas är att förstöra boardingpasset efter användning, inte bara slänga bort det så att någon annan kan få tag i det. Har du boardingpasset digitalt i mobilen slipper du det problemet.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons