Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Fick knappt plats i flygplanssätet – kritiseras efter videon

04 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Resenären Kirsty Leanne kunde knappt få plats i flygplanssätet när hon flög med flygbolaget Ryanair.
Efter att ha delat med sig av sin erfarenhet från flygresan kritiseras hon nu också av människor som menar att hon får skylla sig själv.
– Allt jag kunde tänka var att de inte ville att jag skulle sitta bredvid dem, berättar Kirsty för Daily Mail.
Annons
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!Brand logo
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

Olika flygbolag har olika rymliga kabiner och säten, och särskilt stor skillnad kan det vara mellan att flyga i första klass eller ekonomiklass. Budgetflygbolaget Ryanair är kända för att ha trångt ombord och mindre bekväma flygningar, något många ändå är beredda att stå ut med då priserna är lägre än hos andra bolag.

Men när Kirsty Leanne flög från London till Hamburg fick hon sig en obehaglig överraskning – hon fick knappt plats. Kirsty delar med sig av sina erfarenheter kring att ha klädstorlek 52 när man reser, och i en video på sociala medier-appen Tiktok visar hon hur flygplanet knappt gick att resa med.

I en intervju med Daily Mail berättar hon om problemen att resa med flygbolaget som plus size.

Annons

– Det första problemet jag möttas av var att gå ner för gången. Jag var en av de sista som klev på planet för jag var lite sen så jag kände hur folk stirrade. Allt jag kunde tänka var att de inte ville att jag skulle sitta bredvid dem. Jag fick mitt säte, och turligt nog var platsen bredvid tom så jag fick lite mer utrymme, berättar hon.

Kunde inte fälla ner bordet

I videon visar Kirsty hur hon knappt får plats i sätet, och måste be om en förlängare till säkerhetsbältet. Inte heller det lilla uppfällbara bordet kunde hon använda.

– Jag tänkte använda bordet för att jobba lite på vägen men när jag inte kunde fälla ner det insåg jag snabbt att det inte skulle hända.

Klippet med Kirstys kritik mot flygbolaget har blivit viralt och setts över 1,5 miljoner gånger. Men hon möts också själv av kritik och hat, där många kommenterar att det är hennes eget fel att hon inte får plats på planet.

”Ärligt talat det är inte flygbolagets fel” och ”Det här borde vara en stor väckarklocka” är några av de hårda kommentarerna. Men folk kommer också till resebloggarens försvar, och tycker det är onödigt att vara så elak.

”Vad är allas problem? Hon skadar ingen, hon bara visar sina utmaningar kring att resa och hur folk i samma situation kan få det att fungera”, skriver en person.

”Varför är alla så otrevliga? Hon sa aldrig att hon skyller på flygbolaget, hon visar bara sina erfarenheter av att resa”.

Annons