Fem favoriter från Femina – resespecial
1:08

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – resespecial

(1:08)

Slå på ljud

Under coronapandemin har resandet i världen satts på paus, men nu är det många som vill se världen igen – något vi inte minst sett av de långa köerna till att förnya pass, som bildats över hela landet under våren.

Men med flera år borta från resandet är vi nog en del som känner oss ringrostiga. Hur ska vi tänka vid bokning av biljetter, och hur får jag till det bästa och billigaste priset på den mest bekväma resan?

Det har tidigare flygvärdinnan Kayla Marbry svaret på. Kayla, som numera är reserådgivare, delar med sig av smarta tips på sociala medier-appen Tiktok, och flera av en hennes klipp har setts av flera miljoner människor.

– Jag visste inte så mycket om Tiktok, och att se att det kunde bli så stort var spännande, säger hon i en intervju med Good morning America.

Flygvärdinnan: Knepet som alla smarta resenärer använder

I hennes videoklipp visar hon bland annat hur man kan spara tusentals kronor vid bokning av business class-biljetter, eller när det är bäst att resa till olika destinationer för att få ett så billigt pris som möjigt.

– En del tror inte på det. Men det sparar så mycket pengar för människor som vill resa bekvämt. Det är inte kul att resa i ekonomiklass när man sitter ihopklämd mellan två personer under en sjutimmarsflygning.

Flygvärdinnans bästa reseknep

För Good morning America delar Kayla med sig av sina bästa tips till billiga men lyxiga resor. Hon konstaterar att man kan tjäna mängder av poäng genom att använda sitt kreditkort istället för bankkort – poäng som man sen kan använda till att köpa resor eller uppgradera sätet på flygplanet.

8 saker du kan få ta gratis från hotellet

Det är också bäst inte vara så låst i när man kan resa. Har man möjlighet att anpassa sig efter marknaden så finns det många tusenlappar att spara in.

– En av de viktigaste sakerna är att vara flexibel med sitt resande. Börja kolla i förväg, eller så kan man ställa in påminnelser så man få mejl när priserna sjunker.

Mest läst