Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Flygvärdinnan: Det här är det värsta passagerare gör

05 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Flygvärdinna.
Att vara flygvärdinna ses av många som ett glammigt jobb där man får resa och upptäcka världen – men det har helt klart sina nackdelar med.
Flygvärdinnan Caroline berättar om vanligt opassande beteende som passagerare utsätter varandra och personalen för på flygningar.
– Efteråt kan den här personen vara galet arg, säger hon till Livstil.se.
Annons
Så kan du få flygresan billigare - flygvärdinnan tipsarBrand logo
Så kan du få flygresan billigare - flygvärdinnan tipsar

Att kliva på ett plan för att åka på en resa till en spännande destination och uppleva en resa man har längtat efter tycker nog många är bland det bästa som finns – men trots det är det rätt vanligt med passagerare som inte kan bete sig på planen.

Caroline, som egentligen heter något annat, arbetar som purser på ett flygbolag och reser över hela världen. Hon konstaterar i en intervju med sajten livsstil.se att hon älskar sitt jobb, men att hon kan fascineras över hur många passagerare det är som checkar in sitt hyfs samtidigt som de checkar in bagaget.

Ett vanligt problem som flygvärdinnan märker är att passagerare tar på sig ljudisolerande och brusreducerande hörlurar – och sen blir sura när de inte får ta del av servicen, trots att flygvärdinnorna har kämpat med att få dem att höra.

Annons

– Efteråt kan den här personen vara galet arg över att ha blivit ”ignorerad”, trots att vi har försökt få kontakt flera gånger, säger Caroline till sajten.

Flygplanspassagerarna otrevliga beteende mot varandra

Även om det är vanligt att passagerare är otrevliga, petar på flygvärdinnorna för att få deras uppmärksamhet eller kräver service under exakt hela resan, så är det nästan värre hur de kan bete sig mot varandra. Caroline reagerar till exempel på människor som inte fäller upp ryggstödet när det serveras mat.

– Det är så otroligt hänsynslöst mot den passagerare som sitter på sätet bakom. Bara för att stolen är fällbar betyder det inte att det är okej att göra det extra obekvämt för någon annan, säger hon.

Hon berättar också om folk som klipper naglarna och sätter upp fötterna på armstöden som hör till sätet framför dem.

– Hur kul är det för den som sitter framför dig att känna lukten av dina svettiga strumpor?

Så gör du en elegant svinrygg - flygvärdinnans uppsättningBrand logo
Så gör du en elegant svinrygg - flygvärdinnans uppsättning
Annons