Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

5 fantastiska spahotell i Sverige väl värda ett besök

21 dec, 2023 
AvFemina Redaktion
Spahotell Sverige
Vidunderlig utsikt, lyxiga inredningar och vackra pooler. Vi har besökt och utvärderat några av Sveriges bästa spahotell och guidar till fem stycken med olika karaktär som är väl värda ett besök.
Annons

Om du vill känna dig tyngdlös för en stund i lyxiga pooler, njuta av värmande bastubad och samtidigt komma iväg till roingivande miljöer är ett spahotell helt rätt väg att gå. Att kombinera sparitualer med god mat och en natt på hotell är inte bara avkopplande utan kan också erbjuda en nystart när du fått tanka batterierna och rå om dig för en stund, oavsett om du tillbringar vistelsen med vänner, din partner, familj eller själv.

5 spahotell i Sverige väl värda ett besök

Feminas redaktion har besökt fem härliga spahotell med olika inriktningar som du hittar över hela Sverige – samt ute på havet i Stockholms skärgård.

Tips! Om du vill ha ännu mer inspiration har vi även samlat härliga spa i Dalarna, mysiga spa i Göteborg, bästa spa i Västerbotten samt spahotell i Stockholm där barn är välkomna.

1. Smådalarö Gård, Dalarö

Lyxig pool på spahotellet Smådalarö Gård

Smådalarö Gård (reklamlänk) har sedan 1800-talet välkomnat gäster med en vacker och avkopplande miljö i Stockholms skärgård. Anläggningen byggdes ut och om, och öppnade på nytt våren 2021 med en ny spaavdelning på 2000 kvadratmeter, med miljöer både ute och inne. Här finns flera pooler, inklusive en stor uppvärmd uthomhuspool samt möjlighet till havsbad och bastu både sommar och vinter.

Annons
Tvagningsområde med fotbad på Smådalarö Gård

Fokus ligger naturligt på närheten till havet och naturen, med inslag av den vida världen och service som på en lyxig resort. Man har en bar och restaurang med ambitioner och nyrenoverade lyxiga rum.

Smådalarö Gårds spa:

Känns och är verkligen stort och generöst. Du kan beställa fika eller bubbel att njuta av inne på spaområdet. Många fina pooler att välja mellan, härliga duschar och bastur. Miljön inomhus är vacker och avkopplande. Att ha havsutsikt hela tiden är en stor stämningshöjare. Det finns flera olika kroppsbehandlingar, med möjlighet att gå två i duorum. Spaet har produkter från Kerstin Florian.

Annons
Poolområde med solstolar och glasväggar på spahotellet Smådalarö Gård

Extra fördelar med Smådalarö Gård

Bastun vid bryggan erbjuder härliga vinterbad!

Vad kostar spa på Smådalarö gård?

Spadag utan behandling kostar från 795 kr. Tillgång till dagspa och gym under tre timmar från 795 kr, inkl lån av badrock, handduk och tofflor.
Läs mer om Smådalarö Gård och boka här (reklamlänk).

2. Kust Hotell & Spa, Piteå

Utomhuspool med utsikt på Kust Hotell & Spa i Piteå

Kust Hotell & Spa (reklamlänk) är ett prisbelönt designhotell vid Piteälven som öppnade 2016. Det är 14 våningar högt och har 97 rum varav fyra är sviter. På Kust får du uppleva Norrland och alla dess årstider i varje vrå, från materialvalen och färgerna till maten och den magnifika utsikten från både skybar och spa.

Annons

Så är spa:t på Kust Hotell & Spa

Här har man lyckats skapa en både mysig och modern atmosfär där du kan växla mellan kallt och varmt, ute och inne, gemensamt och privat. Med den ekologiska spa-ritualen går du i din takt och gör dina steg vilket är vilsamt. Det finns flera olika bastuvarianter, från traditionell torrbastu till aromabastu.

Spa med guldinredning på Kust Hotell & Spa i Piteå

Extra fördelar med Kust Hotell & Spa

Utsikten från den generösa poolen på takterrassen är magisk.

Förbättringspotential hos Kust Hotell & Spa

Har just nu inga behandlingar, att lägga till detta kommer att höja lyxfaktorn rejält.

Annons
Spaområde med utsikt över uotmhuspoolen på Kust Hotell & Spa i Piteå

Vad kostar spa på Kust Hotell & Spa i Piteå?

Dubbelrum från 1795 kr/natt. Här finns också möjlighet till morgon-spa, vilket innebär 120 minuter på spa-avdelningen inkl kit för spa-ritual och frukostbuffé före, från 595 kr/pers. Kust vila är en natt i delat dubbelrum inkl frukostbuffé samt 120 minuter i spa-avdelningen inkl kit för spa-ritual, från 2385 kr.
Läs mer och boka spahotellet här (reklamlänk).

3. Ad Astra by Elite, Södertälje

Poolområde med solstolar på Ad Astra by Elite i Södertälje

Det drygt ett år gamla hotellet Ad Astra (reklamlänk) vid kanalen i Södertälje – på pendeltågsavstånd från Stockholm – ligger i Astra Zenecas gamla huvudkontor med både en äldre och en nyare del. Hotellet är fint inrett i art deco-stil, med en mängd olika miljöer.

Annons
Bar Luce och loungeområde på Ad Astra by Elite i Södertälje
Hotellet är fint inrett med flera olika miljöer.

Ad Astra by Elites spa

Vana Spa Snäckviken, som hotellets spa kallas, andas lyx. Här finns flera bastur, ett hamam, både inomhus- och utomhuspooler samt en ispool. Ett flertal behandlingar med Kerstin Florians produkter finns att boka.

Bastu med glasväggar på Ad Astra by Elite i Södertälje

Extra fördelar med Ad Astra by Elite

Tröttnar du på att vara i spaet finns en hel lek- och spelavdelning i receptionen med shuffle board, karaoke och brädspel.

Annons

Förbättringspotential hos Ad Astra by Elite

Servicen är aningen ojämn.

Vad kostar spa på Ad Astra by Elite?

En natt i dubbelrum kostar från 1400 kr. Helkroppsbehandlingen Lavanda Lusso kostar 2095 kr för 80 minuter.
Lär mer och boka spahotellet Ad Astra här (reklamlänk).

4. The Lamp Hotel, Norrköping

Pool och solstolar på The Lamp Hotel i Norrköping
Spaet är som en underjordisk oas.

Knappt två timmar från centrala Stockholm ligger den här pärlan, som är väl värd ett stopp: The Lamp Hotel (reklamlänk) med spa mitt i centrala Norrköping. Det bjuder in till en avkopplande underjordisk oas med ett vackert spa som har rofylld inredning och väggar samt golv klädda i kalksten som importerats till hotellet från Frankrike.

Annons

Spa på The Lamp Hotel

Här finns pool, bastur och ett svalkande isrum samt en mängd olika behandlingar med produkter från Babor.

Extra fördelar med The Lamp Hotel

Restaurangen The Lamp serverar dessutom riktigt god mat med asiatiska influenser.

Förbättringspotential hos The Lamp Hotel

Trappa och underjordiskt område i kalksten på The Lamp Hotel i Norrköping

Trots att hotellet är känt för sina många olika lampor och är döpt som det är, är det aningen för mörkt i loungedelen och restaurangen. Men det är en randanmärkning.

Vad kostar spa på The Lamp Hotell?

Pris från 1795 kr/person för en övernattning med middag, frukost och spaentré.
Läs mer och boka spahotellet The Lamp Hotel här (reklamlänk).

Annons
Poolområde med havsutsikt i Archipelago Spa & Wellness på Viking Glory

5. Viking Glory

Viking Lines nya fartyg Glory tar effektivt bort alla förutfattade meningar om hur en Finlandskryssning ser ut och vad den innebär. Båten är lyxigt inredd i fin art deco-stil.

Viking Glory spa

Snurrande bord i restaurangens Chambre Separée på Viking Glory
Det roterande golvet ger alla runt bordet fin utsikt.

Utsikten i Viking Glory Archipelago Spa & Wellness är magnifik! Lägg dig i poolen och spana ut över den svenska och finska skärgården. Här finns två olika bastur, en snögrotta, två bubbelpooler och en större bassäng med liggstolar. Ett stort utbud av behandlingar med produkter från Babor och Elemis. Vill du kan du välja duobehandling, även den med havsutsikt. I en mindre träningssal kan du välja digitala yoga- eller styrkepass.

Annons

Extra fördelar med Viking Glory

En av fartygets restauranger har en rund chambre separée med roterande golv för maxad utsikt. Var inte orolig, rundturen är långsam så det är ingen risk för sjösjuka.

Förbättringspotential hos Viking Glory

Rund bastu i Archipelago Spa & Wellness på Viking Glory

Spaet är i minsta laget, vilket innebär risk för trängsel när båten är full.

Vad kostar spa på Viking Glory?

Kryssning med del i 2-bäddshytt från 515 kr, spaentré 270 kr, ansiktsbehandlingen Arctic Touch kostar 86 euro för 60 minuter.
Läs mer om Viking Glory och boka här
.

Unika hotell för en vinterweekend nära naturenBrand logo
Unika hotell för en vinterweekend nära naturen
Annons