Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Flygvärdinnan: Här är alla gratis saker du kan få på flygplanet

01 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Att be om saker av kabinpersonalen på flygplanet kan kännas jobbigt eller pinsamt, för att man inte vet vad som gäller.
Men det finns faktiskt fördelar att ta del av – bara man vågar be om dem.
Nu avslöjar en anonym flygvärdinna de hemliga förmåner du skulle kunna få på flygplanet.
Annons
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!Brand logo
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

Om man inte är en person som reser väldigt regelbundet i jobbet, eller pendlar mellan två städer, så kan det vara svårt att veta exakt vad som gäller ombord på flygplanet. Visst, att man sitter på sin plats och gör som flygvärdinnan säger förstår de flesta, men vad kan man egentligen be personalen om, och finns det hemliga förmåner som bara invigda känner till?

Ja, det gör det – i alla fall enligt den flygvärdinna som skriver kolumn i brittiska tidningen The Sun. Flygvärdinnan, som fortfarande arbetar på ett stort flygbolag, skriver anonymt i tidningen om olika tips och tricks som läsarna borde känna till.

Nu delar hon med sig av vilka olika förmåner det finns ombord, som du som resenär kan få ta del av – bara du vet att du ska fråga.

Annons

Om du flyger med barn kan det finnas särskilda presenter barnet kan få ombord.

”Vår flygbolag och en del andra också har små paket med en liten dagbok där barnet kan skriva in sina flygdetaljer och sedan få piloten att signera och stämpla deras resa. Vi ger gärna bort dessa till vem som helst ombord som har en liten med sig, som ett roligt sätt att göra dem intresserade av att flyga och dokumentera sitt resande”, skriver flygvärdinnan.

Så kan du få gratis champagne

Men det är inte bara barnen som kan få gratissaker. Om du fyller år kan du inte få tårta med ljus – eftersom man inte får tända ljus på planet – men får personalen veta att någon fyller år kan det bli så att de sjunger ”ja må du leva” och att du får lite fika, beroende på vad som finns ombord.

Par som är på sin smekmånad eller reser för att fira en årsdag eller liknande kan också få uppgraderingar eller gratis förmåner, så länge personalen får veta att man är på just en sådan resa.

”Om de vet att du reser på grund av en särskild händelse, så är det de personerna som är troligast att uppgraderas om det finns utrymme kvar i business- eller första klass”, skriver flygvärdinnan.

Om det inte finns några möjligheter att uppgradera platserna kan man som par på smekmånad i stället få ett glas gratis champagne – något flygbolaget också tjänar på.

”Sådana gester hamnar ofta på sociala medier, vilket är fördelaktigt för flygbolaget, eftersom det får oss att se bra ut”.

Annons