Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Flygvärdinnan: Så gör du för att bli uppgraderad till första klass

08 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTiktok/PEXELS.
Om man inte har lust att lägga pengar på att flyga i första klass, så finns det knep som kan göra att man hamnar där gratis.
Nu avslöjar en flygvärdinna hur man som resenär ska göra för att ha störst chans att bli uppgraderad på planet.
Annons
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!Brand logo
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

Att flyga i första klass när man reser är något som många drömmer om, men som få har råd eller lust att prioritera. Det finns dock smarta knep för att öka sina chanser att få resa i första klass, utan att ha köpt en sådan biljett från början.

En kvinna vid namn Ceara Kirkpatrick väcker nu uppmärksamhet med en video på sociala medier-appen Tiktok, som har lyfts på The Sun, för att hon delar med sig av tips på hur man hamnar i första klass gratis. I videon berättar Ceara att hon blivit vän med en flygvärdinna, som har gett henne sina bästa tips inför flygresor.

Annons

– Han sa ”Okej, du måste se bra ut för varje flygresa. När du checkar in så markerar de de dig som 'passande för uppgradering' om du ser bra ut och bara om du ser bra ut”, säger Ceara i videon.

Så ska du inte klä dig om du vill bli uppgraderad

Att flyga klädd i mjukisbyxor och med håret i en slarvig knut är alltså inget framgångskoncept om målet är att bli uppgraderad till första klass. I videon visar Ceara hur hon brukade se ut när hon reste förut – med en stor munktröja och en keps – och konstaterar att hon nu har bytt stil.

– Om du ser ut som skit, som jag brukar göra när jag flyger, så kommer du aldrig bli uppgraderad, säger hon i videon, och fortsätter:

– Han sa att att ibland så uppgraderas man oavsett status, även om man inte har flugit med flygbolaget förut, bara för att man ser bra ut.

Knepet verkar dock främst gälla på internationella flygningar utanför USA, menar hon.

5 tips för en bättre flygresa

  1. Undvik att äta fet och friterad mat både innan och på flygplanet för att minska risken för svullen mage.
  2. Luften på ett flygplan är ofta väldigt torr och uttorkande. Koppla av och lägg en sheet mask eller eye patches under ögonen, för boosta huden med fukt. Ha gärna med en face mist i resestorlek också, för att ge din hud lite extra kärlek.
  3. Det är inte bara din hud som behöver fukt under en flygning, hela kroppen behöver det. Se till att dricka ordentligt med vatten innan, under och efter flygresan.
  4. Många har nog upplevt den jobbiga känslan att få lock för öronen på ett flygplan. Genom att tugga tuggummi ökar chansen för att motverka det.
  5. Det låga lufttrycket i kombination med stillasittande ökar risken för svullna ben, åderbrock och blodproppar. Se därför till att investera i ett par stödstrumpor inför nästa flygresa.
The Storytellers – Lyssna med MarkizBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Markiz
Annons