1:31

Efter reklamen: 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

(1:31)

Att flyga i första klass när man reser är något som många drömmer om, men som få har råd eller lust att prioritera. Det finns dock smarta knep för att öka sina chanser att få resa i första klass, utan att ha köpt en sådan biljett från början.

En kvinna vid namn Ceara Kirkpatrick väcker nu uppmärksamhet med en video på sociala medier-appen Tiktok, som har lyfts på The Sun, för att hon delar med sig av tips på hur man hamnar i första klass gratis. I videon berättar Ceara att hon blivit vän med en flygvärdinna, som har gett henne sina bästa tips inför flygresor.

– Han sa ”Okej, du måste se bra ut för varje flygresa. När du checkar in så markerar de de dig som 'passande för uppgradering' om du ser bra ut och bara om du ser bra ut”, säger Ceara i videon.

Lämna stan i vinter – 10 mysiga weekendresor i Sverige!

Så ska du inte klä dig om du vill bli uppgraderad

Att flyga klädd i mjukisbyxor och med håret i en slarvig knut är alltså inget framgångskoncept om målet är att bli uppgraderad till första klass. I videon visar Ceara hur hon brukade se ut när hon reste förut – med en stor munktröja och en keps – och konstaterar att hon nu har bytt stil.

– Om du ser ut som skit, som jag brukar göra när jag flyger, så kommer du aldrig bli uppgraderad, säger hon i videon, och fortsätter:

Flygvärdinnans smarta knep när väskan väger för mycket

– Han sa att att ibland så uppgraderas man oavsett status, även om man inte har flugit med flygbolaget förut, bara för att man ser bra ut.

Knepet verkar dock främst gälla på internationella flygningar utanför USA, menar hon.

5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)