Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Flygvärdinnan: Tre saker du alltid ska packa – för att inte förstöra semestern

23 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, TT.
Få personer har väl så mycket reserutin som flygvärdinnor, så varför inte lära oss av deras bästa knep?
Nu tipsar flygvärdinnan Rosalie Edith om tre saker hon alltid tycker att man ska packa för att inte riskera en förstörd semester.
– Jag vet att det verkar överdrivet men ett skadat pass kommer verkligen förstöra din semester, säger hon.
Annons
6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotelletBrand logo
6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet

Vad är det man inte får missa att packa med sig när det är dags för semester? Vi har alla olika preferenser och saker vi inte vill vara utan, men inga har väl så bra koll som flygvärdinnorna. Därför vänder vi oss till Rosalie Edith, en flygvärdinna som nu delar med sig av sina bästa packningsknep för en lyckad semester.

I en video på sociala medier-appen Tiktok, som The Sun också har uppmärksammat, delar Rosalie med sig av tre saker du alltid ska packa för att slippa få semestern förstörd innan den hunnit börja.

Skydd för passet

Rosalie börjar med att poängtera hur viktigt det är att passet inte skadas under resan, för att du ska kunna komma dit du vill, och dessutom ta dig hem igen.

– Ha alltid passet i ett skydd och sedan skyddet i en ziplock-påse, eller en genomskinlig påse. Jag vet att det verkar överdrivet men ett skadat pass kommer verkligen förstöra din semester. Skyddet hindrar passet från att böjas, och plastpåsen skyddar mot läckor från vattenflaska, regn eller – i mitt fall – en stökig båtresa.

Annons

Genomskinliga påsar i bra kvalitet

Att ha genomskinliga plastpåsar är viktigt när du packar handbagaget – alla kräver att du lägger dina vätskor i enliterspåsar. Men Rosalie använder plastpåsar till annat också.

– Det är klart du behöver en genomskinlig påse till dina vätskor och gels för att komma igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen, men det är också smidigt att frövara alla dina andra ägodelar i plastpåsar när du reser eller är på språng. Det gör det så mycket lättare att hitta vad du letar efter för du kan se vad det är i dem, säger hon.

Extrakläder

Flygvärdinnan rekommenderar främst att bara resa med handbagage om du kan, då det gör att du slipper flera steg vid incheckning och det är mindre som kan gå fel. Men det är inte alltid möjligt att bara resa med handbagage, och i de fallen rekommenderar hon en att ha de viktigaste sakerna i handbagaget, om det incheckade bagaget skulle tappas bort.

– Om du måste checka in en väska, se till att ha två-tre av dina favoritplagg eller dina dyraste plagg i handbagaget. Om din väska försvinner kommer du inte behöva kämpa för att få ihop en outfit. Jag har alltid min favoritklänning i linne och sen en till outfit, en kofta, ett extra par underkläder och kanske en bikini, beroende på vart jag ska, säger hon och fortsätter:

– En gång försvann min väska, men jag hade lite extrakläder så jag blev inte stressad.

Annons