6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet
1:04

Efter reklamen: 6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet

(1:04)

Slå på ljud

Att bo på hotell kan verkligen kännas mysigt och lyxigt, men det finns också nackdelar med att inte vara hemma. En del känner sig inte bekväma med att vara borta från hemmet, och allt vi är vana vid att ha tillgång till finns inte på hotellrummet.

Tidigare hotellchefen David Antico har arbetat på fem olika hotell, och har samlat på sig en rad bra, men ibland oväntade, tips på hur man optimerar sin hotellvistelse.

– Oavsett om du gör dig redo för dagen, tar en paus mitt på dagen, eller vilar fötterna i slutet av dagen, så kan de här tipsen göra ditt resande lättare, säger han.

Därför finns speciella flygplansreglerna

Hans första tips är att du inte behöver ha med dig en steamer eller strykjärn med till hotellet.

– När du reser är dina kläder vanligtvis vikta i väskan. Låt ångan från duschen ta bort skrynklorna bara genom att ha kläderna i badrummet.

Smarta tipset med badmössan

Ett annat oväntat tips är att utnyttja engångs-badmössan som finns på många hotell, men inte nödvändigtvis när du duschar.

– Att hajka, gå på regniga promenader och ha sandiga fötter är en del av alla semesterupplevelser. Sätt dina smutsiga, blöta eller saltvatten-dränkta skor i badmössan som finns på rummet. Håll resten av dina plagg rena genom att dra åt mössan över skorna, säger han.

6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet

David menar att det går att använda vattenkokaren som ofta finns på hotellen till annat än kaffe och te. Om du inte har frukost på hotellet kan du använda vattenkokaren till att koka vatten till gröt eller snabbnudlar.

Brukar du ha problem med att du väcks av glipande mörkläggningsgardiner på hotellet? Då finns det ett smart knep som hotellchefen gillar.

– Använd galgarna från garderoben för att undvika detta. Kläm ihop gardinens glapp med klämmorna som använda till byxor eller kjolar.

Källa: The Sun.

Mest läst