6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet
1:04

Efter reklamen: 6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet

(1:04)

Slå på ljud

Vi vet alla att man inte ska smutsa ner för mycket på hotellrummet, eller röka inne – men vad gäller egentligen när det är dags att checka ut och åka hem från hotellet?

Stephanie Land har tidigare arbetat som städerska på hotell, och hart tagit sina erfarenheter till att skriva boken Maid, som också har adapterats till en populär miniserie. Även om det var ett tag sedan hon arbetade som hotellstädare så har Stephanie fortfarande många minnen och åsikter från den tiden.

Nu delar författaren med sig av ett vanligt misstag som många gör, och som hon tycker att folk borde skärpa sig kring. Stephanie menar nämligen att det är alldeles för vanligt att de som bor på hotell inte dricksar hotellstädarna, trots att de städar undan allt möjligt under dagarna man bor på hotellet.

Flygvärdinnan: Fem lögner vi säger till passagerare

Det ska du tänka på innan du lämnar hotellet

I Sverige har vi inte samma kultur kring dricks som i vissa andra länder, men i USA tycker den tidigare hotellstädaren att det är viktigt.

”Saker att göra innan du lämnar ett hotellrum:

Lägg din handdukar i en hög, tvättlapp i mitten.

Ta bort håret ur avloppet.

Spola.

Släng skräpet i papperskorgen.

Dricksa. (10 dollar per dag och person som bott där.)

Om du bott där i flera dagar, dricksa för varje dag du har fått städservice. Seriöst”, skriver Stephanie Land.

6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet

Författarens tweet har väckt mycket uppmärksamhet, och fått delade reaktioner. Medan vissa tycker att hon har helt rätt, menar andra att hon måste ha riktat sig till välbärgade personer när hon skriver så höga summor.

”Jag är alltid förvånad när folk inte tänker på detta. Städare arbetar så hårt med bara några minuter till övers”, skriver en person.

”10 dollar per dag? Är du seriös? Jag ser mig som en generös person men du pratar uppenbarligen om rika människor eller folk som reser med företagskonto”, skriver en person.

Mest läst