Sajten TripAdvisor har utsett de bästa hotellen i Sverige i sin årliga Travellers’ Choice Awards. Utmärkelserna grundar sig på omdömen från resenärer världen över och i Sverige är det Upper House i Göteborg som är allra bäst enligt besökarna. Från Luleå i norr till Ystad i söder, här är de bästa hotellen i Sverige – enligt besökarna:

1. Upper House, Göteborg

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Upper House i Göteborg har utsetts till Sveriges bästa hotell i Tripadvisors Travellers’ Choice Awards 2018. Hotellet, som ligger i Gothia Towers, har en fantastisk utsikt över Göteborg från såväl hotellrum som restaurang och om du är ute efter en spahelg finns det allt från gym och yoga till pooler och hamam. Dessutom finns här även en utomhuspool i glas som svävar över stadens takåsar.

2. Hotel Pigalle, Göteborg

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Hotel Pigalle har tidigare utsetts till ett av Sveriges bästa lyxhotell och på TripAdvisor’s lista kniper hotellet en andra plats år 2018. Hotellet har länge varit en favorit bland inredningsfantaster och varje rum i 1700-talshotellet är unikt. Det finns även en omtalad lyxsvit, La Suite Belle, och hotellet har en åldersgräns på 25 år.

3. Lydmar Hotel, Stockholm

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Granne till pampiga Grand Hôtel i Stockholm ligger den något mindre kända pärlan Lydmar Hotel. Inredningen går en mellanväg mellan minimalistiskt och extravagant, med en stor dos hemtrevlig känsla. Här finns även en restaurang med influenser från det franska och svenska köket samt en terrass som erbjuder lunch, middag och cocktails under sommarhalvåret.

Läs även: 9 soliga weekendresmål i Europa i vår

4. Dorsia Hotel & Restaurant, Göteborg

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Vill du spendera en natt på ett härligt hotell ska du åka till Göteborg, även hotellet Dorsia kniper en av topplaceringarna på TripAdvisors lista. Med inspiration av la belle époque har hotellet 37 unikt inredda rum och en restaurang med smaker från det franska köket. I restaurangen, som är lika färgrik som resten av hotellet, kan du njuta av såväl frukost och lunch som middag och afternoon tea.

5. Görvälns Slott, Järfälla

Foto: Wolfgang Kleinschmidt/pressbild

Foto: Pressbild

Intill Mälaren och 30 minuter utanför Stockholms innerstad ligger det extravaganta hotellet Görvälns Slott. Hotellet har 45 unika rum – alla med lyxiga sängar och många med gavlar i guld. Bo som en drottning eller kung, passa på att njuta av närproducerad och säsongsbetonad mat i restaurangen eller varför inte ta en drink i slottsbaren?

6. Clarion Hotel Sense, Luleå

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Det nordligaste hotellet på listan återfinns i Luleå och är en favorit bland många besökare. Hotellet har bekväma rum som designats med miljö och människa i fokus. Varje rum har även unik fotokonst. På Clarion Hotel Sense finns även gym, spa och pool med utsikt över strand och hav.

7. The Lamp Hotel, Norrköping

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

I Norrköping ligger The Lamp som förutom hotell även inhyser restaurang och bar där det asiatiska köket kombineras med det svenska i såväl mat som dryck. De eleganta hotellrummen går i monokroma toner av svart, vitt, grått och beige med detaljer i mässing eller silver. Hotellet kommer inom kort att expandera och öppna The Lamp SPA.

8. Avalon Hotel, Göteborg

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

På plats åtta kommer det fjärde Göteborgshotellet på Tripadvisors topplista. Avalon Hotel är ett Feng-Shui-certifierat hotell där inredningen inspirerats av naturen för att ge lugn och harmoni till besökaren. Här finns även restaurang samt takterass med pool och solstolar under sommarhalvåret.

Läs även: 7 öar i Medelhavet – som alla andra inte åker till 

9. Hotel Rival, Stockholm

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Vid Mariatorget på Södermalm ligger populära Hotel Rival som ägs av Benny Anderssons bolag. De hemtrevliga hotellrummen har antingen balkong mot parken eller fönster mot den lugna innergården. Utöver 99 hotellrum finns här även en krog som serverar frukost till hotellgäster under hela dagen. Krogen bjuder dessutom in såväl hotell- som restauranggäster till drinkar, söndagsbrunch, fika, lunch och middag.

10. Copperhill Mountain Lodge, Åre

Foto: Jonas Kullman/pressbild

Foto: Nic Lehoux/pressbild

På toppen av Förberget i Åre ligger hotellet Copperhill Mountain Lodge. Här finns mysiga små dubbelrum, men även stora sviter för hela familjen eller kompisgänget. Åker ni hela släkten finns en spektakulär privat ski lodge om 700 kvadrat med 14 bäddar att hyra. På hotellet finns dessutom spa med bastu, olika behandlingar och pool med utsikt över den omkringliggande naturen. Hotellrestaurangen har en nordisk meny med fokus på lokala råvaror och serverar såväl frukost, lunch som middag.

11. Hotel Skeppsholmen, Stockholm

12. Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Malmö

13. V Hotel Helsingborg, BW PREMIER Collection, Helsingborg

14. Stora Hotellet Umeå, Umeå

15. Miss Clara by Nobis, Stockholm

16. PM & Vänner Hotel, Växjö

17. Grand Hotel, Stockholm

18. MJ’s Hotel, Malmö

19. Victory Hotel, Stockholm

20. Sankt Jörgen Park, Göteborg

21. Vox Hotel, Jönköping

22. Högbo Brukshotell, Sandviken

23. Ystad Saltsjöbad, Ystad

24. Hotel J, Nacka

25. Hotel Diplomat, Stockholm

Läs även:

Så vill vi resa under 2018 – här är de 7 hetaste trenderna!

Värt en omväg – Vadstena Klosterhotell och spa

7 öar i Medelhavet – som alla andra inte åker till