Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Resemagasinet Condé Nast listar Skåne som hett resmål 2021

23 nov, 2020 
AvNina Nyström
Hotell Skansen, strand och kullerstensgata med rosor
Condé Nast tipsar om Skåne som ett av Europas bästa resmål 2020. Exakt vad är det som lockar ett av världens hetaste resemagasin till just Skåne? Jo, det här.
Annons
11 destinationer vi vill åka till 2021Brand logo
11 destinationer vi vill åka till 2021

Condé Nast är ett av världens mest ansedda resemagasin och har i över hundra år försett världen med inspirerande, lyxiga, spännande och nytänkande restips.

Varje år listar de restips för olika världsdelar och för olika sorters resenärer, och Europa är alltid en av deras mest intressanta listor.

Nu är ju inte 2020 och åtminstone början av 2021 år som spås göra spännande avtryck i våra reseminnen, snarare tvärtom. Men då passar det ju perfekt att börja drömma om nästa års semester redan nu – eller kanske snarare, nästa års hemester.

Och att Skåne är både rasande vackert och fullt av både mysiga och pittoreska smultronställen med det lilla extra är ingen överraskning. Men det är alltid spännande att se sitt eget land från nya perspektiv. Här är några av de egenskaper som lockar ett av världens hetaste resemagasinet till just Skåne.

Därför hyllas Skåne av Condé Nast

Condé Nast beskriver Skåne som en europeisk motsvarighet till New England, med mysiga kuststäder, små vingårdar och vacker natur.

Annons

Man lockar också med de pastelliga badhytterna inbäddade mellan Skanör-Falsterbos vita sanddyner och Mölle med den unika kombinationen av det pampiga Grand Hotel, fina stränder och det dramatiska naturreservatet Kullaberg runt knuten.

Och icke att förglömma; Båstad. Pittoreskt och trendigt på samma gång med alla förutsättningar man söker hos en semesterort: mjuka stränder, den långa bryggan som kröns av Hotell Skansens spa, vindlande gränder med välskötta gamla hus och ett gediget utbud av högklassig mat.

Man skriver också att Malmö faktiskt har mycket av det som har gjort Köpenhamn och Amsterdam till så populära städer: stan har en ung och multikulturell vibe, med både många kanaler och ruffa kaffehak samtidigt som det är en vackert bevarad gammal stad.

Vi svenskar vet sedan innan att Skåne är värt all uppmärksamhet, medan det internationellt ofta är Köpenhamn som får fokus. Med den här utnämningen får förmodligen fler upp ögonen för ett av svenskarnas favoritresmål. Nu återstår bara att se när den internationella turismen åter tar fart.

9 andra tips på europeiska resmål att drömma om 2021

Sällskapar Skåne på listan gör:

Azorerna, Portugal

Dubrovnik, Kroatien

Salento, Italien

Timisoara, Rumänien

Chania, Grekland

Helsingfors, Finland

El Hierro, Kanarieöarna

Melides, Portugal

Slovenien

Foto: TT, Hotell Skansen

LÄS MER:

Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommarBrand logo
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar
Annons