Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Roslagens sommarpärlor – 5 härliga utflyktstips

09 jul, 2018 
AvMalin Karlberg
I Roslagen finns många guldkorn att njuta av, oavsett om du föredrar en aktiv eller mer stillsam semester. Läs alla tipsen här!
Annons

Sedan barnsben har jag tillbringat mina somrar bland kobbar och skär på Rådmansö i Norrtäljes skärgård. Du hittar allt från småbåtshamnar och charmiga loppisar till blåbärsfyllda skogar och mysiga badvikar. Här är några av mina favoriter!

Marholmen

På Marhomen kan du äta en fantastisk brunchbuffé fylld med både söta och salta läckerheter. Vid soligt väder strosar du lämpligen ner till den mysiga sandstranden efteråt, men om sommarvädret inte levererar checkar du in på Mareld spa för en sparitual med bastu och jacuzzibad.

Vätö självplock

Inget smakar mer svensk sommar mer än solvarma jordgubbar direkt från plantan. Ta med egna kärl eller köp på plats och passa på att även handla nyskördade grönsaker i Linneas lada.

Färska jordgubbar i en skål

Roslagsleden

Vill du njuta av vacker natur på din vandring har du kommit helt rätt. Roslagsleden är en 19 mil lång vandringsled uppdelad i 11 dagsetapper, bitvis med fantastiska utsikter över Ålands hav. Stanna gärna till vid Kärleksuddens havsbad, Färsna 4H-gård och Kvarnfallets vattenfall.

Norrtälje stad

En ljuvligt idyllisk och pittoresk sommarstad med mysiga uteserveringar och promenadvänliga shoppinggator. Dessutom arrangeras en rad trevliga sommarevents, såsom Norrtelje Jazzdagar, Hamnkalaset och konstpromenaden Konst i ån. Semestrar du med barn får du inte missa Socieitetsparken med sin roliga lekplats.

Norrtälje från vattnet

Väddö gårdsmejeri

Åk på kosafari med traktor och vagn bland de 70 kossorna i hagen, spana på grisar och getter eller fika i mysiga Farmor Marys Café, där man stolt märkt ut de stolar där kungen och drottningen satt under sitt besök 2013. Njut av kaffe med ostkaka eller svalka dig med Väddö gårdsmejeris egna glass – och missa inte att köpa med dig några ostar hem.

Outlet-tipset:

Fynda dam- och herrplagg från nuvarande och tidigare kollektioner på Gant Outlet, Radarvägen 9G i centrala Norrtälje – upp till 70 procent lägre än ordinarie pris.

FOTO: MALIN KARLBERG & VISIT ROSLAGEN

Annons