Så kan du få flygresan billigare - flygvärdinnan tipsar
0:54

Efter reklamen: Så kan du få flygresan billigare - flygvärdinnan tipsar

(0:54)

Slå på ljud

Sommartider, hej hej, sommartider! Sommar betyder förhoppningsvis också semester, men i dagens ekonomiska klimat kan det kännas tufft att spendera stora summor på en flygresa utomlands.

Vad kan man göra för att få ner priset på flygresan om man ändå känner att man skulle vilja komma i väg utanför Sveriges gränser?

Kan man smöra till sig en plats i business? Flygvärdinnan svarar

Billigare flygresa? Spana in flygvärdinnans 4 bästa tips här

I en intervju med mångårigt erfarna flygvärdinnan Angelica Hedlund, som jobbat för bland annat Emirates och SAS, berättar hon om hennes fyra bästa knep för att få ner priset flygresan inför semestern.

1. Nyttja ungdomsrabatt

Flygvärdinnan berättar att det händer att folk missar att nyttja ungdomsrabatten. Speciellt om det är ett större sällskap. Så, har du någon i resesällskapet som är under 26 – se till att nyttja rabatten som vissa flygbolag erbjuder!

– Mitt första tips är väl att boka ungdomsbiljett, om du är under 26. Det händer att folk missar den möjligheten när de bokar själva.

2. Kolla lågpriskalendern

Att veta var man ska leta när man är på jakt efter semesterresan är verkligen A och O. Men var ska man leta då?

– Man kan ha som rutin att kolla lågpriskalendern. De flesta flygbolag har en sådan på sin sajt, berättar Angelica och fortsätter:

– Där hittar man specialerbjudanden. Så ha för vana att kolla den i första hand. Hittar du något som passar dig kan du ju göra ett riktigt fynd.

Kvinnans geniala knep – för att kunna ta med toalettartiklar i full storlek på planet

3. Var flexibel med datum

Flexibiliteten är också viktig för att få ner priset på flygresan, eftersom det allt som oftast är billigare att flyga på obekväma tider eller på mindre populära dagar. Här finns kronor att spara!

– Sedan bör man ju självklart vara flexibel med datum och tid. Det kan skilja väldigt mycket.

4. Tjäna poäng med Frequent Flyer-program

Det allra viktigaste tipset enligt Angelica är att gå med i flygbolagets klubb för att passivt tjäna poäng, som omvandlas till pengar. Win win!

– Alla flygbolag har ju ett eget Frequent Flyer-program. Där måste man ju gå med, för då tjänar man poäng på allt man bokar, säger hon och utvecklar sedan med ett exempel på hur programmen funkar:

– American Express har ju en deal med SAS till exempel, så allt man köper med det kortet omvandlas till flygpoäng. Och för de poängen kan man ju köpa saker ombord, betala flygbiljetten, hotell eller hyra bil. Ja, man tjänar mycket på att vara Frequent Flyer-medlem.

Mest läst