Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kvinnans geniala knep – för att kunna ta med toalettartiklar i full storlek på planet

09 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt, tiktok, Pexels
Sommar och resesäsong. Men hur packar man med sig stora toalettartiklar på planet? Kolla in den här kvinnans geniala knep!
Annons
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

Sommar, sol och semester. Det är nog många som ska resa med flygplan den kommande tiden. Att packa rätt är, minst sagt, en utmaning. Särskilt eftersom man på vissa flygbolag måste betala extra för mer än handbagage. Därför är det, under denna resesäsong, extra välkommet med smarta tips och tricks. Och som ett brev på posten så hittade Femina ett särskilt bra resehack. Men det förvånar! Många har tappat hakan efter att en kvinnlig resenär delat sitt smarta trick för att kunna ta med sig stora toalettartiklar utomlands – utan att behöva betala för incheckat bagage när hon flyger.

Precis som de flesta semesterfirare vet så förbjuder de flesta större flygplatser passagerare att bära med sig förpackningar som är större än 100 ml i handbagaget in på planet. Kort sagt: dina vätskor måste få plats i en enda påse. Och en liten sådan.

Även om detta faktum är lätt att lösa om du har en incheckad väska kan det utgöra ett problem för andra passagerare, passagerare som bara reser med handbagage. När allt kommer omkring är många av oss mest bekväma med, och gillar, att ta med oss våra större favoritförpackningar av schampo, kroppstvätt och solkräm också då vi flyger flygplan.

Annons

Det finns dock ett enkelt sätt att säkerställa att du har allt du behöver, tack vare ett riktigt bra flygplatshack (detta kan också användas av föräldrar – för att fylla på med nödvändigheter som blöjor och bröstmjölksersättning). Steph Gibbs, 28, förklarar mer...

Så packar du som proffset – smarta knepen

– Det finns en tjänst som låter dig beställa toalettartiklar från vissa flygplatsbutiker i förväg – så de är redo och väntar på att du ska hämta dem efter att du passerat säkerhetskontrollen.

– Nu behöver du inte oroa dig för att få plats med alla dina vätskor i världens minsta plastpåse!

Steph, som reser regelbundet i jobbet, upptäckte tricket efter att hon kämpat med att få in alla sina toalettartiklar i den medföljande påsen, när hon bara reste med handbagage.

Annons

Reseproffset, som kommer från Reading, England, berättar mer:

– Jag bokade en sista minuten-resa med min partner och jag hade inte mycket tid att förbereda mig, så jag gick online för att beställa våra toalettartiklar och hämta dem på mitt lokala Boots (butiken, reds. anm.) när jag märkte att jag också hade möjligheten att hämta dem på flygplatsen London Gatwick – efter säkerhetskontrollen.

– Jag har bara använt det en gång, men sedan jag publicerade hacket på TikTok har mina vänner börjat använda det och de har inte stött på några problem. Jag valde mitt hämtningsdatum på Boots hemsida och såg till att butiken skulle vara öppen när jag skulle anlända till flygplatsen.

Hacket har blivit viralt på TikTok, och har, i skrivande stund, samlat på sig hela 142 000 likes!

Källa: Mirror

Annons