Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så reser du smart med bara handbagage – bästa packningstipsen

24 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografEvgeny Atamanenko
Äntligen börjar gränserna öppna upp, och med vaccinpassen är det allt fler som vågar ge sig på att boka en resa utomlands.
Men vad ska man tänka på när man packar inför en weekend eller härlig veckoresa egentligen?
Här är de bästa packningsknepen på hur du reser lätt och enkelt.
Annons
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!Brand logo
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

Coronapandemin ser äntligen ut att gå mot sitt slut, och kan man visa upp ett fullständigt vaccinpass kan man numera resa ganska fritt både inom Europa och snart även över Atlanten. Men är weekendresan bokad, eller solsemestern planerad, så kommer nästa steg – hur ska väskan packas? Efter den långa tiden utan resor är det lätt att känna sig ringrostig, och oavsett vad så finns det alltid utrymme för optimering!

Reseexperten Lottie Knutson delar med sig av sina bästa packningstips för Allt om resor, och menar att det bästa man kan göra är att packa lätt, och om möjligt bara resa med handbagage. På så sätt sparar man pengar, samtidigt som man snabbare kan lämna flygplatsen vid landning, då man inte behöver vänta på något bagage.

Annons

Knutson har en färdigpackad resenecessär där alla föremålen är i resestorlek, och när det bär av till flygplatser ser hon alltid till att ha på sig de mest skrymmande föremålen – de bekväma gympaskorna, jackan, tröja och även smycken. Handbagaget fylls sedan med smidiga lättviktsplagg, som går att kombinera med varandra.

–Glöm allt ”det kan vara bra att ha”. Allt kan köpas på plats, med några få undantag, säger Lottie Knutson.

Tips för att packa lätt

Köp en lätt väska

Väskan ska ha de rätta handbagagemåtten – 55x40x20 centimeter – och gärna i ett lätt material. Välj själv om de föredrar en rullväska, bag eller ryggsäck.

Töm plånboken och väskan

Plocka ut allt onödigt ur plånboken innan du reser – kvitton och mynt som du inte kommer ha någon användning för. Rensa också väskan på allt gammalt som är ”bra att ha”, som i själva verket bara tar upp onödig plats.

Miniförpackningar i necessären

I handbagaget får förpackningar med flytande produkter max vara 100 ml stora. Skaffa en genomskinlig necessär där du lägger ner alla produkter, så behöver du inte packa om i flygplatsens ziplockpåsar innan säkerhetskontrollen.

Annons

Kan tvätta på plats

Fyll inte väskan med underkläder och strumpor – tar de slut kan de tvättas i handfatet på hotellet med hotellets schampo.

Glöm inte att packa detta

Medan det mesta går att köpa utomlands så finns det vissa undantag – så glöm inte att få med dig detta på resan.

1. Receptbelagda mediciner. Äter du sådana, glöm inte att packa ner dem inför resan.

2. Svensk välling. Reser du med barn i välling-ålder är det bra att packa med sig, men mät upp innan och ta bara den mängd pulver du behöver.

3. Ett elegant plagg. Hamnar du i finare sammanhang på resan kan det vara skönt att ha med sig ett snyggt plagg för det, då det kan vara svårt att köpa på plats.

4. Vissa länder har dåligt utbud på badkläder i större storlekar, och tar dessutom ordentligt betalt för dem.

5. Rätt adapter för att kunna ladda mobil, dator och kamera i landet du ska till.

Annons