Artikeln innehåller reklamlänkar
spa i dalarna spaweekend spahotell

Gå på spa i Dalarna! Unna dig en avslappnande spaweekend – välgörande för både kropp och själ! Bubbla i jacuzzin, svettas i bastun, gå på massage eller bara njut i relaxen med te, frukt och en tidning. Avsluta det hela med god mat och dryck innan det är dags att krypa till sängs – man sover aldrig så bra som efter en dag i spaet.

Här är 8 härliga spa i Dalarna värda ett besök:

Åkerblads Gästgiveri, Tällberg

På Åkerblads gästgiveri, hotell och spa huserar i en mysig gård från 1400-talet, en restaurang med fokus på lyxig husmanskost på lokala råvaror, ombonade sällskapsrum, pub, biljard och pingisrum. I den nybyggda spaavdelningen finns pool, bubbelpool, bastu, gym & relax. Här finns även en spasvit du kan boka, med egen bubbelpool och bastu med utsikt mot Siljan.

Läs mer om Åkerblads Gästgiveri Hotell Spa och boka här (länk till Hotels.com).

Mora Hotell & Spa

I Moras centrum med utsikt över Siljan ligger Mora Hotell & Spa, grundat 1830, med restaurang Terassen som specialiserar sig på vilt och lokala råvaror samt en pub med öppen brasa. I det nya spaet kan du testa en sparitual, njuta av poolen, ång- och torrbastu och relax med färsk frukt och dryck. Här erbjuds Kerstin Florian-ansiktsbehandlingar, kropps-, fot- och massagebehandlingar.

Läs mer om Mora Hotell Spa och boka här (länk till Hotels.com).

Sälens högfjällshotell, Sälen

Resorten Sälens högfjällshotell låter dig kombinera en skidvecka med en spaweekend. Här finns närhet till alla tänkbara vintersporter, ett stort nöjesutbud med after-ski och otaliga typer av rum, lägenheter och sviter. På spaet finns bastu och behandlingsrum där du kan boka bland annat massage och ansiktsbehandlingar. Här finns också ett fullt utrustat gym samt pilates- och yogaklasser.

Läs mer om Sälens Högfjällshotell och boka här (länk till Hotels.com).

Hotel Kung Gösta, Mora

På det centralt belägna Hotel Kung Gösta i Mora finns 47 rum och restaurangen Thai Garden, som har en egen uteservering. På spaavdelningen finns bastu, pool, jacuzzi, ångbastu och relax med frukt och juice. Här erbjuds också olika typer av massagebehandlingar, såsom aromamassage, sportmassage och fotmassage.

Läs mer om Hotel Kung Gösta och boka här (länk till Hotels.com).

SkiStar Lodge Experium, Sälen

saunavärlden spa weekend dalarna

Lägenhetshotellet SkiStar Lodge är designat i gedigna naturmaterial och ligger precis intill liftarna i Lindvallen. Här finns Saunavärlden, ett måste för alla spaälskare, där bastubadet är i fokus. Saunavärlden erbjuder bland annat ångbad, saunarium, finsk sauna, knepi,, tropiskt regn och varm källa – samt en basturitual. Här finns också Experium spa, där du boka boka behandlingar såsom ansiktsbehandlingar, massage, pedikyr och kroppsinpackningar.

Läs mer om Experium i Sälen och boka här.

Green Hotel, Tällberg

På Green Hotel i vackra Tällberg har rummen milsvid utsikt över Siljan, några av rummen har också bastu, öppen spis och bubbelbad. På restaurangen serveras lokalproducerad mat och hotellet har bland annat tennisbana och utegym. Hotellet erbjuder också utomhusbubbelpool, bastu och inomhuspool för alla gäster. Bokar du ett relaxpaket ingår även trerätters middag och 50-minutersmassage.

Läs mer om Green Hotel Tällberg och boka här (länk till Hotels.com).

Hotell Lerdalshöjden, Rättvik

Med vacker utsikt över Siljan och rad trevliga utflyktsmål i närheten ligger Best Western-hotellet Hotell Lerdalshöjden. Här erbjuds en mysig relaxavdelning med bastu, bubbelpool, gym och gruppträning. Det finns också möjlighet att hyra en bastuflotte.

Läs mer om Best Western Hotell Lerdalshöjden och boka här (länk till Hotels.com).

Dalecarlia hotel, Tällberg

På en höjd i Tällberg hittar du Dalecarlia Hotel, med storslagen natur runt knuten. Här finns spa med bubbelpool, bastu samt inomhus- och utomuspool med poolbar och pamoramautsikt över Siljan. Gäster kan också boka behandlingar såsom massage, skönhetsbehandlingar och aromterapi, delta i vattenaerobics-klasser och träna på gymmet.

Läs mer om Dalecarlia Hotel & Spa och boka här (länk till Hotels.com).

Läs mer:

8 härliga spa nära Stockholm

7 mysiga spa i närheten av Göteborg

6 lyxiga spahotell att besöka i Skåne

4 svenska spahotell med det lilla extra

Unika hotell för en vinterweekend nära naturen
1:08

Efter reklamen: Unika hotell för en vinterweekend nära naturen

(1:08)

Slå på ljud
Mest läst