bilder på två pooler
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar
Slå på ljud

Sommaren är här och i år är det hemester som gäller för många svenskar. För den som är frisk och symptomfri finns det gott om härliga utomhuspooler att besöka runt om i landet.

Lista på Sveriges härligaste utomhuspooler

Vi har samlat några av de allra härligaste utomhuspoolerna i Sverige. Här hittar du pool clubs perfekta för festliga tillfällen, lyxiga och specialdesignade pooler, samt utomhuspooler mitt i naturen med utsikt över skog och berg.

Skepparholmen Nacka, Stockholm

Kanten av en pool med utsikt över havet och massa skog

Bada med utsikt över Östersjön.

15 kilometer utanför centrala Stockholm ligger Skepparholmen Nacka. Här finns ett modernt spa med utsikt över Östersjön. Poolerna är uppvärmda och för den som vill finns det möjlighet att boka massage.

Sankt Jörgen Park, Göteborg

En stor pool med solstolar och cabanas runt omkring

På Sankt Jörgen Park får du känslan av att befinna dig utomlands.

”1000 kvadratmeter sommarkänsla – oavsett väder. Krossad is i glasen och alltid 33 grader i vattnet. Sätt stressen på paus och känn värmen strömma genom kroppen. Njut av gott i glaset, livsnjutande sällskap och skön musik”.

Sankt Jörgen Park beskriver sig själva som en lyxig pool club, mitt i Göteborg. Här kan du både få härlig feststämning eller slappa och dricka bubbel i någon av deras cabanas som står uppradade runt poolen.

Kosta Boda Art Hotel, Kosta

En pool utomhus som är upplyst i natten

En pool designad av Kosta Bodas glaskonstnär Göran Wärff.

I hjärtat av Småland, 50 minuters bilresa från Växjö, ligger Kosta Boda Art Hotel. Hotellet ligger precis bredvid Kosta Boda glasbruk och som gäst du kan få prova på glasblåsning eller ta en guidad tur i glasbruket.

Vill du helst bara relaxa finns det en fantastisk utomhuspool som är designad av Kosta Bodas egen designer Göran Wärff.

Orbaden spa och resort, Vallsta

Två personer sitter i en pool och ser ut över vattnet och naturen

Utsikt över älven Ljusnan som rinner precis utanför hotellet.

I Hälsingland ligger denna trollska utomhuspool, mitt bland skog och berg. Här är det fokus på naturen och förutom utomhuspool med fantastisk utsikt finns även tillgång till bastu och olika behandlingar.

Hotell havsbaden, Grisslehamn

Hotell Havsbaden i Grisslehamn har inte mindre än fyra olika utomhuspooler. Välj mellan mysiga små pooler med naturkänsla eller lyxiga pooler med cabanas runt omkring. På Hotell Havsbaden finns något för alla!

Foto: Katarina Hansson, Instagram

LÄS MER:

9 charmiga och annorlunda hotell och B&B på Västkusten

Maxa semesterkänslan på Sveriges bästa beachhotell

Denna arkitektritade infinitypoolen är inget för höjdrädda!

Mest läst