Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

12 lyxiga hotell i Skandinavien att checka in på i sommar

24 jun, 2021 
AvVeronica Henriksson
AvVeronica Henriksson
Ellery Beach House
Vill du hålla semestern inom Skandinaviens gränser? Då ska du kolla in listan med storstädernas bästa, och lyxigaste hotell! Kom ihåg att semestern är till för att unna sig.
Annons
7 otippade resmål du inte vill missa i Sverige i sommarBrand logo
7 otippade resmål du inte vill missa i Sverige i sommar

Föredrar du fart och fläng mitt i city eller vill du koppla av nära vattnet? Oavsett preferenser finns alltid många hotell att välja mellan. Vi har listat de lyxigaste favorithotellena som Skandinaviens huvudstäder har att erbjuda.

Lyxiga hotell i Köpenhamn

Nimb Hotel

Fjärran Östern möter Skandinavisk design! Nimb hotel ligger i centrala Köpenhamn och har utsikt över bland annat Tivoli. I hotellet finns 38 rum, alla med unik design. Dessutom finns en härlig takpool, många restauranger och möjlighet till avkopplande behandlingar.

Annons

Guldsmeden Hotel, Manon les Suite

Mitt i Köpenhamn finns det spännande hotellet Manon les Suite – en härlig oas som likväl hade kunnat vara Bali. I det femstjärniga hotellet finns 86 rum och hotellet bjuder på en spännande design, stor pool och härlig takbar.

Admiral Hotel

Vad sägs som en natt i ett 200 år gammalt hus? Stilrena Admiral Hotel visar verkligen vad dansk design står för och de 336 rummen är smakfullt inredda för dig som gillar enkelt och stilrent. Utsikten över Nyhavn-kanalen gör dessutom vistelsen ännu härligare.

Annons

Villa Copenhagen

Ett nytt hotell inom Nordic Choice-kedjan är Villa Copenhagen, ett lyxigt hotell i en historisk byggnad. Hotellet har både pool och bastu. Takpoolen som är 25 meter lång är dessutom uppvärmd – perfekt för badkrukan! Hotellet ligger 15 minuter från flygplatsen och granne med centralstationen.

Lyxiga hotell i Stockholm

Bank Hotel

För den som vill bo mitt i centrala Stockholm är lyxiga Bank Hotel ett måste. Förutom perfekt läge bjuder det lilla boutiqehotellet på god mat, fantastisk frukost och det är dessutom möjligt att få drinkar till rummet när baren har stängt.

Annons

Grand Hotel Saltsjöbaden

Vill du komma bort från pulsen i city och istället kunna andas ut nära vattnet, är Grand Hotel Saltsjöbaden något för dig. Hotellet hade sin invigning 1893 och den antika känslan har i dag blandats med det moderna. Hotellet erbjuder 137 hotellrum, restaurang, pool och spa – och en fantastisk utsikt!

Smådalarö Gård

I Stockholms skärdgård finns ett nytt spahotell att uppleva! Välj bland fler olika pooler eller ta en drink vid poolbaren. Hotellet erbjuder också dagspa för dig som inte vill stanna över natten. Vill du vara bland dem första att uppleva hotellet? Smådalarö Gård slår upp portarna den 5 juli. Lyckas du pricka in en vistelse den 21 juli kan du också se Sarah Klang uppträda live.

Annons

Ellery Beach House

På omtalade Ellery Beach House finns mer än bara spa. Hotellet erbjuder padelbana för den som röra på benen. Låt drinkarna flöda – och har du tur kan det helt plötsligt dyka upp en saxofonist som bjuder på ljuvlig musik.

Lyxiga hotell i Oslo

Camillas hus

Vill du testa något annat än stilren design? Då ska du checka in på Camillas Hus som ligger i centrala Oslo. Det lilla hotellet har mysig vardagsrumskänsla och gammal interiör, men känns ändå lyxigt och intimt.

Annons

Hotel Christiania Teater

Hotel Christiania Teater finns i en kulturmärkt byggnad från år 1917 som tidigare varit en teater- och biograf. Och känslan av biograf har hotellet valt att bevara med en storbildsskärm i en gammal teatersal. Förutom det har hotellet ett perfekt läge för den som vill ha nära till Oslos centrala shoppinggator.

The Thief

Kaxiga hotellet The Thief vet allt om spännande inredning och en skön känsla. Hotellet har ett lugnt och mysigt spa innanför mörka stenväggar. Men på den stora takbaren är det desto ljusare och mer liv.

Annons

Grand Hotel Oslo

Femstjärniga Grand Hotel ligger på Oslos huvudgata, Karl Johans gate. Men trots liv utanför fönstret bjudet hotellet in till en lugn och harmonisk känsla – med extra flärd. Vad sägs till exempel om att hänga vid poolen på åttonde våningen? Eller vill du hellre svettas i det kompletta gymmet? Oavsett får du inte missa maten på någon av de spännande restaurangerna!

Foto: Instagram, Ellery Beach House

Artikelinspiration: Café

Annons