1:31

Efter reklamen: 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

(1:31)

Slå på ljud

Ska du ut och flyga och checka in bagage under resans gång? Då kan det vara smart att ha fotat väskan.

The Sun lyfter nu uppmaningen från en van flygresenär vid namn Sarvakhgyan Santhaunam, som uppmanar alla att fota av sina väskor innan de åker till flygplatsen. Santhaunam har skrivit ett inlägg på forumet Quora, och förklarat sitt tankesätt bakom. Om man står vid bagagebandet på flygplatsen i landet man har rest till och ingen väska dyker upp, då kommer man vara glad över att ha bilder på väskan i mobilen.

Flygvärdinnan: Så gör du för att bli uppgraderad till första klass

”Före varje flygresa, ta bara en bild på ditt bagage från fyra olika vinklar på din mobil. Det finns risker att du blir av med din ryggsäck eller ditt bagage på flygplatsen, i stort sett, och vi måste kunna anmäla försvunnet bagage hos flygplatsens personal”, skriver mannen.

Han fortsätter:

”Varje passagerare måste uppge en beskrivning av hur bagaget ser ut och vad det innehåller. Nästan alla passagerare vet ad väskan innehåller, men kan inte ge en tydlig beskrivning på hur väskan ser ut”.

Därför ska du ha bild på väskan

Många av oss reser med vanliga svarta väskor – och att ge en tydlig beskrivning på det som gör att man kan urskilja den från andra svarta väskor är svårt.

Flygvärdinnans smarta knep när väskan väger för mycket

”Till exempel, om en passagerare säger att han har blivit av med en svart väska, så kan flygplatsens personal aldrig hitta det eftersom det finns tusentals svarta väskor på flygplatsen. En bild ger en väldigt tydlig beskrivning av bagaget och hjälper flygplatsens personal att smalna av sin avsökning”, säger Santhaunam, och konstaterar att det är större chans att få tillbaka väskan om man har en bild.

5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Slå på ljud