Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Vana resenärens uppmaning: Därför ska du fota väskan

16 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPExels.
Att bli av med väskan på flygresan är något man hoppas slippa, men som tyvärr händer med jämna mellanrum.
Nu delar vana resenären Sarvakhgyan Santhaunam med sig av sina bästa åtgärder – och uppmanar alla som flyger att fota sin väska.
Annons
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!Brand logo
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

Ska du ut och flyga och checka in bagage under resans gång? Då kan det vara smart att ha fotat väskan.

The Sun lyfter nu uppmaningen från en van flygresenär vid namn Sarvakhgyan Santhaunam, som uppmanar alla att fota av sina väskor innan de åker till flygplatsen. Santhaunam har skrivit ett inlägg på forumet Quora, och förklarat sitt tankesätt bakom. Om man står vid bagagebandet på flygplatsen i landet man har rest till och ingen väska dyker upp, då kommer man vara glad över att ha bilder på väskan i mobilen.

”Före varje flygresa, ta bara en bild på ditt bagage från fyra olika vinklar på din mobil. Det finns risker att du blir av med din ryggsäck eller ditt bagage på flygplatsen, i stort sett, och vi måste kunna anmäla försvunnet bagage hos flygplatsens personal”, skriver mannen.

Annons

Han fortsätter:

”Varje passagerare måste uppge en beskrivning av hur bagaget ser ut och vad det innehåller. Nästan alla passagerare vet ad väskan innehåller, men kan inte ge en tydlig beskrivning på hur väskan ser ut”.

Därför ska du ha bild på väskan

Många av oss reser med vanliga svarta väskor – och att ge en tydlig beskrivning på det som gör att man kan urskilja den från andra svarta väskor är svårt.

”Till exempel, om en passagerare säger att han har blivit av med en svart väska, så kan flygplatsens personal aldrig hitta det eftersom det finns tusentals svarta väskor på flygplatsen. En bild ger en väldigt tydlig beskrivning av bagaget och hjälper flygplatsens personal att smalna av sin avsökning”, säger Santhaunam, och konstaterar att det är större chans att få tillbaka väskan om man har en bild.

The Storytellers – Lyssna med MarkizBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Markiz
Annons