10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!
1:31

Efter reklamen: 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

(1:31)

Slå på ljud

I en tråd på internetforumet Reddit, som Buzzfeed har tagit del av, så ställdes frågan ”Vana resenärer på Reddit, vilka är basala etikettsproblem som många inte känner till eller inte följer?”. Frågan besvarades av mängder av människor – här är några av de allra vanligaste problemen.

Stanna inte upp köerna

Flera av tipsen som vana resenärer kom med handlade om att inte stanna upp köerna på flygplatsen på olika sätt, och tänka ett steg längre.

”Innan du går igenom säkerhetskontrollen, snälla ha inte en miljon olika smycken på dig. Det tar en evighet att gå igenom och stannar upp alla”, skriver en person.

”Efter att ha gått igenom säkerhetskontrollen utan skor, ställ dig inte i mitten där alla går igenom. Ta på dig skorna igen på utsedda platser eller bänkar – annars är du bara en vägspärr”.

”Ha ditt boarding pass, ditt id och pass redo innan du går till gaten”.

Flygvärdinnan: Här är alla gratis saker du kan få på flygplanet

Innan du fäller bak sätet

Får man fälla bak sätet om det sitter någon bakom en eller inte? Åsikterna går isär, men det viktiga är att man visar varandra hänsyn och respekt. Kolla därför alltid bak innan du fäller bak stolen, så personen bakom inte få en kopp varm dryck i knät eller dylikt.

Den har rätt till armstöden

Många plan har tre säten på var sida om mittgången – men vad gäller för de olika platserna, och vem har rätt till armstöden?

”Det beror på flygplansdesignen, men personen med fönsterplats får väggen och ett armstöd, personen i mitten får två armstöd och personen med gångplats får mer benutrymme och ett armstöd.”

Hörlursetikett

Om man har hörlurar och lyssnar på musik på flygplanet så gäller det att visa hänsyn – både de som lyssnar och de som inte lyssnar på musik.

”Om en person har på sig hörlurar, försök inte småprata. Det är inget personligt, men vissa personer har väldigt långa dagar på flygplatserna”, skriver en person.

”Om du lyssnar på musik, var rimlig när det kommer till volymen. Personerna runt dig ska inte kunna höra din musik”, skriver en annan.

Flygvärdinnans tips på hotellet – så ska du aldrig göra

Tänk på hygienen

När vi ska trängas på små utrymmen får man respektera varandra, och inte lukta illa så det stör de andra resenärerna. Att behålla skorna på, komma duschad med deodorant på och att hålla sina händer och fötter till sig själv är självklarheter.

Mest läst