Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

De vanligaste misstagen folk gör när de flyger – enligt svenska flygvärdinnan

12 jul, 2023 
AvEbba S. Dahlman
I en intervju med Femina listar mångårigt erfarna flygvärdinnan Angelica de tre vanligaste misstagen som hon observerat att många resenärer gör.
Läs igenom hela listan och se om du får hemläxa på någon av punkterna!
Annons
Så packar du inför flygresan - flygvärdinnan tipsarBrand logo
Så packar du inför flygresan - flygvärdinnan tipsar

Har du en stundande semester som hägrar runt hörnet? Ska du kanske ta dig till semesterorten via flyg?

Ja, då finns det några grejer som kan vara värda att ha i bakhuvudet. I alla fall om man ska tro svenska flygvärdinnan Angelica Hedlund, som jobbar för SAS.

3 vanligaste missarna folk gör när de reser

I en intervju med Femina listar Angelica de tre vanligaste misstagen som hon ser många resenärer göra i sitt arbete.

Läs igenom listan och se om du får hemläxa på någon av punkterna.

1. Biljetten

Kanske minns du tiden när man var på väg till flygplatsen och räknade upp att man hade med sig de tre P:na; pengar, pass och p-piller. Biljetten hade man också utskriven på ett papper.

Men i och med den digitala utvecklingen menar Angelica att många håller i den här vanan – helt i onödan!

Annons

– För det första så är det ganska många som fortfarande skriver ut biljetten i fysisk form. Jätteonödigt, säger hon och fortsätter:

– Vill man ha en fysisk biljett så kan man skriva ut det på flygplatsen i de här automaterna. Men jag skulle dock rekommendera, nu när alla flygbolag har sina egna appar, att man bara lägger in sina bokningar där.

Fördelen med det är att man då får uppdateringar om eventuella ändringar i realtid.

– Då kommer det en pushnotis där det står: ”Hej, nu är det dags att checka in” eller ”Hej, nu är det snart boarding” eller ”Gaten är bytt”. Ja, vad det nu kan komma för information i appen. Så det tycker jag är ett misstag som folk, när de kan ha värsta i appen, så har de inte det.

2. Underhållning

Som nummer två på listan tycker svenska flygvärdinnan att många resenärer glömmer bort underhållning till flygresan – särskilt inför längre flygningar.

– Jag vet inte om det här är ett vanligt misstag, men det är bra att komma ihåg att ladda ner filmer och serier på mobilen i god tid. Så att man inte sitter där sen utan något att göra, berättar Angelica och fortsätter:

– Yatzy brukar jag också ha med mig ibland. Det är ett tips!

3. Gaten

Som nummer tre på listan kommer en observation som flygvärdinnan ofta stöter på. Det är inget ödesdigert misstag, utan bara lite allmän förvirring som kan råda vid gaten.

– Ett lite roligt misstag många gör är ju att om det till exempel står på biljetten att gaten är till 9A, då är det jättemånga som tror att de ska sitta på plats 9A. De blandar ihop.

Annons