Artikeln innehåller reklamlänkar

Behöver du släppa allt och komma iväg? Då är ett mysig hotell med spa verkligen ett bra val. Och det behöver inte kosta en massa och du kan vara klimatsmart och stanna i Sverige.

Många hotell idag har en spa-avdelning. Vissa med stort utbud av behandlingar, andra med fokus på varma bad och bastu. Vad du än är sugen på, finns det många olika att välja mellan. Här tipsar vi om 9 spahotell som är extra mysiga att åka iväg med sin partner till.

9 mysiga spahotell i Sverige

1. Orbaden Spa & Resort, Vallsta

Orbaden SPA

Hoppa i badet och njut samtidigt av en underbar utsikt över Ljusnans dalgång. Efter renoveringen har Orbaden blivit en riktig pärla i Norrland, med god mat, fina rum och högklassiga spa-behandlingar. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com)

2. Ästad Vingård, Halland

Åstad SPA

Vi kan alltså åka till vingårdar, i Sverige, nuförtiden! Med spa! Denna guldklimp ligger mellan Falkenberg och Varberg och har alltså eget spa, mysig omgivning och producerar eget vin. Allt man önskar av en weekendresa va? Läs mer och boka här (länk till Hotels.com)

3. The Nest – Downtown Camper, Stockholm

The Nest SPA

Mitt i Stockholm ligger hotellet Downtown Camper med den underbara spa-avdelningen The Nest. I receptionen kan du köpa spa-produkter att använda själv samtidigt som du njuter av den härliga utsikten över Gamla Stan. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com)

4. Hafvsbaden, Smögen

Smögen Havsbaden SPA

Åk till västkusten och njut av Smögens Hafvsbad, med anor från början av 1900-talet. Njut av härliga spa-paket, skaldjurslyx och vackra vyer. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com)

5. Upper House, Göteborg

Upper House SPA

Gillar du storstad och puls är Upper House i Göteborg något för dig. Mitt i stan kan du bada i deras takpool, njuta av god mat och sedan göra stan. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com)

6. Hotell Tylösand, Tylösand

Tylösand SPA

Läget är oslagbart! Hotell Tylösand ligger längs strandkanten och är fullt av liv hela sommarhalvåret. Året om är det dock ett riktigt härligt resmål för den som vill njuta av spa-behandlingar och vacker miljö. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com)

7. VANN, Brastad

VANN SPA

En pärla norr om Göteborg som helt klart får dig att slappna av. Här finns ett stort spa med flera pooler inomhus i all från 10-38 grader samt en fjord och två pooler på utsidan. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com)

8. The Lodge, Genarp

SPA genarp

Vill du bort från puls och höga ljud så är den här gömda pärlan något för dig. Cirka en timme utanför Malmö, ute på Skånes landsbygd dyker plötsligt detta hotell och spa upp, i lummiga Genarp. I år öppnar även deras nya spa Honulele högst uppe på Romeleåsens topp med en lyxig relax med sprakande öppna brasor, yoga och en 12 meter lång infinitypool. Läs mer och boka här (länk till Hotels.com)

LÄS MER:

Skippa flyget: weekendresor för dig som vill resa klimatsmart

8 härliga spa i Dalarna – perfekt för en spaweekend

Bucket list: 10 resor alla kvinnor borde göra i sitt liv

Mest läst