Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

57-åriga läraren födde barn – efter att hennes tonårsdotter dött plötsligt

19 apr, 2021 
Barbara blev mamma igen vid 57 års ålder.
57-åriga läraren Barbara Higgins har gjort det många trodde var omöjligt, och fött en liten pojke, sonen Jack.
Det sena tillskottet i familjen kommer fem år efter att Barbara och maken Kenny förlorade sin 13-åriga dotter, som dog hastigt i en hjärntumör.
– Vi slog oddsen. Jag är så stolt över henne, hon har varit en kämpe genom hela grejen, säger Kenny om sin hustrus kamp under graviditeten.
Annons
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskningBrand logo
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

Även om det blir allt vanligare att kvinnor får barn när de är i 40-årsåldern, så skaffar de flesta fortfarande barn när de är i 20- eller 30-årsåldern.

Amerikanska läraren Barbara Higgins går mot strömmen – hon födde nyligen sonen Jack, när hon var 57 år gammal. Men anledningen till att han kom till världen började i sorg.

Det var 2016 som Barbara och maken Kenny Banzhoffs 13-åriga dotter Molly plötsligt blev sjuk. Det visade sig att hon hade levt med en odiagnostiserad hjärntumör, och kort efter upptäckten gick tonårsdottern bort.

– Molly var 13 år, hade en odiagnostiserad hjärntumör och dog väldigt plötsligt. Jag började få drömmar om att jag skulle få barn igen, berättar Barbara.

Dottern Molly dog av en hjärntumör, 13 år gammal.
Dottern Molly dog av en hjärntumör, 13 år gammal.

Efter en period av drömmar på natten tog hon upp det med maken som också tyckte att de skulle försöka få barn igen, efter att ha gått igenom sorgen efter dottern Mollys bortgång. De hittade en IVF-klinik som tog emot personer över 50, och Barbara lyckades bli gravid.

Annons

Barbara slår tillbaka mot kritiken som gammal mamma

Under sin graviditet har läraren, som har en atletisk bakgrund, fortsatt träna hårt, och visat hur hon lyft tunga skivstänger samtidigt som hon haft en stor gravidmage.

– Vi slog oddsen. Jag är så stolt över henne, hon har varit en kämpe genom hela grejen, säger Kenny.

Barbara tränade tungt med gravidmagen.
Barbara tränade tungt med gravidmagen.

Barbara har fått kritik för att hon skaffar barn när hon är så gammal, för att hon inte vet hur länge hon kommer leva. Men den amerikanska läraren konstaterar att det vet ingen av oss – det är omöjligt att veta hur livet ser ut för någon om tio år.

– Ingen kan föda barn och vara säkra på att de kommer få se det barnet växa upp, säger hon.

Källa: Tiphero.

Annons