1:14

Efter reklamen: 6 saker din frisör irriterar sig på att du gör

(1:14)

Ingen kan göra allting, men alla kan göra något. Så resonerade den brittiska frisören Joshua Coombes när han bestämde sig för att börja klippa hemlösa personer utan att ta betalt. Joshua, som klipper hår runt om i världen, visar upp hur stor skillnad klippningen gör för de fattiga kunderna.

Sajten Brightside skriver att Coombes vill att de utsatta personerna ska få en andra chans, och att ett propert yttre kan hjälpa till att ändra omgivningens inställning och uppfattning av dem.

Kolla in Joshuas magiska förvandlingar, som visar på kraften i ett frisörbesök!

Benjamin, Los Angeles

”Jag har inte varit ren så länge, men jag försöker. Jag ska jobba. Jag vill ha ett jobb där jag kan jobba så mycket som möjligt och börja förändra saker. Jag vill ha en familj”, berättade Benjamin, 38, som sover nära tågstationen Union Station.

44-åriga Nadia kommer dö i äggstockscancer – varnar kvinnor

Tod, Santa Monica

37-åriga Tod är från North Carolina, men har hamnat i Kalifornien.

”Vänligheten hos främlingar hjälper mycket. Jag tror jag är redo att åka tillbaka till Carolina snart.”

Zack, London

Zack växte upp i London, och hade en tuff barndom. Han vill inte berätta om sin familj, men säger till Joshua att han inte har någon han kan förlita sig på, och att han varit hemlös i flera år.

Aman, London

Aman hade varit hemlös i London i fyra månader när frisören klippte honom.

”Alkoholen är problemet, det gick så långt att jag förlitade mig helt på den, och det var inte bra”.

Läkaren tar bröllopsblommor – och ger till sjuka patienter

Stefan, Dublin

Stefan är från Slovakien från början, där hans pappa dog när Stefan var liten, och hans mamma när han var 20 år. Han reste då runt i Europa och hamnade i Nederländerna, där han bodde tills företaget han jobbade för gick i konkurs.

Han lovades jobb i Dublin, men väl där visade sig löftena vara falska. Trots det håller han sig positiv.

”Jag är ung och stark och vill jobba. Jag vill ha möjligheter. Jag tror min situation kommer ändras.”

Fattiga mannen ärvde herrgård för 523 miljoner efter dna-test

Malcolm, London

Malcolm var 59 år och hade varit hemlös i två år när Joshua träffade honom. Malcolm är ursprungligen från Kanada, men hamnade i London av en slump.

”Jag lever fortfarande och det är alltid något. Jag bodde i Ryssland ett tag med kvinnan jag skulle gifta mig med. Jag kom till Storbritannien för att fixa ett permanent visum och åka tillbaka och leva med henne. Jag trodde jag hade tillräckligt med pengar för ett visum och för att kunna leva här i London tills det gick igenom, men det räckte inte. Så jag hamnade här.”

Mer läsning

Femina