Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mammans dilemma: Är det fel att jag vaxar min femårings ögonbryn?

02 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Efter att dottern blivit retad för sina tjocka svarta ögonbryn, så beslutade mamman att hjälpa henne.
Beslutet att vaxa sin femårings unibrow kritiserades hårt av maken – och nu har mamman ett jobbigt dilemma.
”Inför henne sa han att hon var vacker, men när hon hade gått så hade vi ett stort bråk”, berättar hon på Reddit, skriver The Mirror.
Annons
10 modeller som visar att annorlunda är vackertBrand logo
10 modeller som visar att annorlunda är vackert

Som förälder vill man skydda sina barn från allt ont och elakt – men vad gör man om ens barn blir retat eller mobbat för något, och man kan ta bort roten till mobbningen?

Det dilemmat ställdes en mamma för, när hennes femåriga dotter blev ordentligt retad för att hon har sammanväxta ögonbryn, så kallat unibrow. I ett inlägg på internetforumet Reddit, som brittiska sajten The Mirror har plockat upp, så berättar hon hur dottern retades av sina kusiner.

”De kallade henne mängder av öknamn, och bara fem år gammal tycker min dotter redan att hon är ful. Det krossar mitt hjärta för ingen (och speciellt inte en femåring) ska behöva tycka att de är fula. Jag försäkrar min dotter att hon är vacker och att hon inte ska lyssna på sina kusiner, men min dotter tycker ändå att hon är ful”, skriver mamman.

Annons

Vaxade dotterns ögonbryn

På grund av coronapandemin har dottern inte gått på förskola, men snart är det dags för henne att börja. Rädd för att mobbningen ska fortsätta på förskolan bestämde sig mamman därför för att gå med på dotterns önskemål och vaxa bort hennes unibrow.

Efter att ha blivit av med de sammanväxta brynen tyckte dottern att hon var fin igen, något som blev en lättnad för mamman, berättar hon. Men när maken kom hem och upptäckte att dottern fått sina bryn vaxade blev han ordentligt upprörd.

”Inför henne sa han att hon var vacker, men när hon hade gått så hade vi ett stort bråk. Han sa att det var hemskt av mig att utsätta min femåriga dotter för skönhetsideal, och att jag i en så ung ålder pressar på dem på henne i stället för att säga att hon är vacker som hon är”, skriver hon.

Mamman fortsätter förklara att hon förstår makens ilska, men att hon samtidigt inte vill att dottern ska bli retad för något som hon lätt kan förhindra.

Annons

Så tycker andra om mammans beslut

Även om maken är upprörd får mamman medhåll från andra kvinnor på Reddit, som menar att hon gjorde rätt.

”Han förstår inte hur det är att vara hårig som kvinna eller tjej, och vägrar förstå det”, tycker en person.

En kvinna som själv växte upp med unibrow menar att retandet har satt sina spår.

”Mobbningen sätter spår. Jag är glad att du gav din dotter möjligheten att inte behöva hantera det”, skriver hon.

”Din dotter är vacker på båda sätten men bra för dig att du låter henne känna sig självsäker i sin egen kropp. Din make måste komma över det”, tycker en tredje.

Annons