1:12

Efter reklamen: 4 sminktips för dig med mogen hy

(1:12)

Det är lätt att fokus hamnar på rynkor och fina linjer när man pratar om ett åldrat utseende, men faktum är att våra ögonbryn är avgörande i hur gamla vi ser ut att vara. Vill man behålla ett ungt utseende är det därför värt att hålla koll på sina ögonbryn.

Tonya Crooks är ögonbrynsexpert och grundare av företaget The BrowGal som är populärt bland kändisar, och hon trycker på vikten av fylliga ögonbryn.

– När vi blir äldre så tunnas håret ut naturligt av att man åldras. Tjockare och fylligare bryn för inte bara att man ser yngre ut i ansiktet, men bidrar också med intensitet, säger hon till Byrdie.

Retinol på sommaren - bra eller dåligt? Vi reder ut.

Kända makeup-artisten Brett Freeman håller med.

– Mjuka, fylligare bryn ger ett yngre utseeende och ger ansiktet en mer avslappnad känsla. Tunnare bryn kan göra balansen i ansiktet skev och se stramt ut.

Därför får man tunnare bryn

Att man får tunnare bryn kan bero på många saker, där naturligt åldrande kanske är det allra vanligaste. Men det kan också bero på vad man får i sig för näring, obalans i hormonerna, eller på att man har plockat ögonbrynen för hårt innan – allt hår växer inte tillbaka.

Så får man illusionen av fylligare bryn

Om man har sparsmakat med hårväxt i ögonbrynen så får man fejka att man har fylligare bryn än vad man har! Här är några steg för magiskt fylliga bryn:

10 skönhetsmisstag med hår och smink som gör att man ser äldre ut

Planera brynformen

Oavsett hur man vill att brynen ska se ut, så är det bra att börja med att kartlägga sina bryn. Börja med att kolla vart brynen börjar – dra en imaginär linje från slutet av näsan upp till brynet.

– Det hjälper till att smalna av näsan och balansera ögonen, säger ögonbrynsexperten Jared Bailey på sminkmärket Benefit.

Nästa steg är att hitta hur högt brynets högsta punkt ska vara, genom att dra en diagonal linje från sidan av näsan till mitten av ögat.

Därefter kollar man på ögonbrynets längd, där linjen ska gå från sidan av näsan till yttre ögonvrån – där ska brynet ta slut.

– Efter att ha kartlagt brynen så kan man skapa illusionen av starkare, mer vågade bryn.

Så sminkar du ögonen trots hängande ögonlock

Rita brynen

Med hjälp av en ögonbrynspenna kan man sedan fylla i sina bryn som man vill ha dem. Rita korta hårstråsliknande streck för att det ska se så naturligt ut som möjligt. Glöm inte att lämna lite mellanrum mellan strecken för illusionen av riktigt hår.

En klassisk ögonbrynspenna är Anastasia Beverly Hills Brow Wiz. Det hittar du här! (reklamlänk från Adtraction)

Åhlens.

Addera lite textur

Når ögonbrynen är ifyllda kan det vara bra att ge dem ett mer tredimensionellt intryck, med hjälp av en ögonbrynsgel med fibrer. Börja bakifrån och kamma igenom produkten i brynen, och definiera ögonbrynens högsta punkt genom att borsta håren uppåt från insidan av brynen upp mot bågen. Fibrerna i gelen gör att brynen får textur och ser mer naturliga ut.

Ett bra exempel på en sådan produkt är Tinted brow gel från LH Cosmetics. Den finns att köpa här! (reklamlänk från Adtraction)

Åhlens.
Så fungerar Babors nya ampull-boostade makeup

Utvald läsning

Femina