Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så avslöjade Chris Watts kroppsspråk att han var skyldig till mord

24 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Chris Watts med hustrun Shannan.
Chris Watts iskalla mord på sin gravida fru och deras två små döttrar har skakat världen.
Nu avslöjar en kroppsspråksexpert att man redan innan Watts erkände kunde se att han låg bakom morden – på grund av hans kroppsspråk.
– Om man är genuint orolig över vad som hänt ens familj, så skulle man vara klistrad vid övervakningsfilmen, säger psykologen Kerry Dayne.
Annons
4 krimfall som skakat världenBrand logo
4 krimfall som skakat världen

2018 ställer sig amerikanen Chris Watts framför tv-kamerorna och ber om att hans gravid fru Shannan och deras två döttrar Bella, 4, och Celeste, 3, ska återvända hem till honom efter att ha försvunnit spårlöst.

Det ska dock snart visa sig att familjen inte är försvunnen, utan att det är Chris själv som har mördat dem alla tre – för att han hade en affär med en annan kvinna.

Men medan det verkar iskallt och beräknande att låtsas som att han inte mördat familjen, så avslöjar nu kroppsspråksexperter att Chris Watts visst kände skuld över vad han gjort mot familjen.

Chris Watts avslöjar morden med sitt kroppsspråk

I dokumentären The family next door, så analyserar psykologen Kerry Dayne ett klipp filmat av en övervakningskamera hos Watts granne, där familjen Watts veranda syns. När Watts får se övervakningsfilmen så svajar han från sida till sida, försöker låta bli att kolla på klippet, och har uppenbar ångest.

Annons

– Om man är genuint orolig över vad som hänt ens familj, så skulle man vara klistrad vid övervakningsfilmen. Men vad vi ser här är att Chris Watts pillar med sin telefon. Så vad säger det oss? Jag tror att det visar att han inte vill kolla på övervakningsfilmen, för att han då måste konfrontera sin egen skuld. Inte bara det, han måste kanske känna sin egen skuld, säger Kerry Dayne.

Chris Watts är inte psykopat

Det här visar att Chris Watts kan känna känslor som skuld, och inte är en ren psykopat i sina tankemönster. Psykopater kan inte känner vanliga känslor, och känner aldrig skuld.

– Det finns inget i hans historia alls som tyder på att han är psykopat. Och du blir inte psykopat två gånger om året. Han är en emotionellt otillräcklig man, och emotionellt otillräckliga män är en del av samhället vi lever i.

Kerry menar att mordfallet med Chris Watts är en påminnelse om vad till synes vanliga människor kan vara kapabla till.

– De lever i våra samhällen, och det är det läskigaste med det här fallet. Watts skulle kunna vara vår granne.

Chris Watts erkände sig till slut skyldig till morden på hustrun och barnen, och dömdes till fem livstidsdomar utan möjlighet till frisläppning.

Annons