Niobarnsmamman Ashley Bennett var gravid i 34:e veckan med sitt tionde barn när hon i december diagnostiserades med covid-19, samtidigt som hennes make, syster och barn också fick sjukdomen.

Men medan barnen klarade sig med mildare sjukdomssymptom gick Ashleys och maken Darryls corona snabbt över till att drabba lungorna med bronkit – och för höggravida Ashley blev situationen riktigt allvarlig.

– Det blev automatiskt bronkit för Darryl och Ashley, och Ashleys sjukdom utvecklades drastiskt, säger hennes syster Courtney Bucknam.

Ashley Bennett, som inte hade några andra underliggande sjukdomar, började må allt sämre, och på nyårsdagen bestämde sig läkarna för att förlösa dottern Eliza i förtid med ett akut kejsarsnitt.

Fick aldrig hålla sin nyfödda dotter – hann dö innan

Ashley fick aldrig hålla Eliza i sina armar. I stället drabbades hon av en blodpropp som ledde till en stroke – och en vecka efter förlossningen gick Ashley Bennett bort. Rättsläkaren bekräftar att hon dog i sviterna av coronaviruset.

– Hon var en fantastisk person. Om vi ska lära oss något av detta så är det att covid är så allvarligt, och vi måste verkligen göra alla åtgärder vi kan, för hon var bara 36. Hon hade inga underliggande sjukdomar och var i stort sett borta på tio dagar, säger systern.

Nu sörjs Ashley av maken och deras 10 barn – Julie, 18, Tyler, 15, Bredyn, 13, Mikey, 12, Sadie, 5, Macie, 4, Mia, 2, Logan 1, och nyfödda Eliza.

Familjen har nu startat en insamling för att få ihop pengar till barnen som förlorat sin mamma.

Läs mer:

Festivalsommarens räddning – Anders Tegnell öppnar upp för galej

Så många barn är det jobbigast att vara mamma till

Gammelmormorn delade ut munskydd till andra – nu har hon dött i corona

Utvald läsning

Femina