Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tiobarnsmamman födde sin första dotter – dog två veckor senare

25 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografGofundme.
Sonya Harlow hade nio söner, och bad till Gud i flera åt om att få en dotter.
När hon äntligen födde en liten flicka fick de mindre än två veckor tillsammans – innan Sonya hastigt avled, och lämnade sina 10 barn utan mamma.
– Hon var den vackraste kvinnan jag någonsin träffat. Hon var så färgstark och full av liv, säger hennes make, Spencer Harlow.
Annons
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskningBrand logo
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

39-åriga Sonya Harlow från Texas var förälder till nio barn tillsammans med maken Spencer Harlo. Vissa av barnen var från deras tidigare äktenskap, och vissa hade de fått tillsammans – men alla var pojkar.

Sonya Harlow bad till Gud i flera år om att få en liten flicka till familjen också, och den femte november fick hon äntligen som hon ville när hon födde dottern Eliyanah. Mor och dotter fick dock bara 11 dagar ihop, innan lilla Eliyanah och alla hennes syskon stod utan mamma.

Under graviditeten drabbades Sonya av komplikationer, som tvingade henne att sjukskriva sig från jobbet i flera månader fram till förlossningen.

Elva dagar efter Eliyanahs födelse vaknar Spencer upp mitt i natten och hör hur hans fru gör konstiga ljud.

– Jag vände på mig och kunde se att hon höll på att dö. Vi gjorde hjärt- och lungräddning tills ambulanspersonalen kom, men hon hade dött innan dess. Det var för sent, säger maken Spencer.

Annons

Samlas in pengar till Sonyas begravning

Familjen tror att 39-åringen dog av komplikationer efter förlossningen, men väntar nu in beskedet från obduktionen, skriver People.

– Sonya var en så bra fru och mamma. Hon var den vackraste kvinnan jag någonsin träffat. Hon var så färgstark och full av liv, säger Spencer Harlow.

Sonyas bästa vän, Nancy Leger Davie, har startat en Gofundme-sida för Sonyas familj, som nu behöver ekonomisk hjälp när Spencer ska försörja alla barn själv.

– Eftersom det var så oväntat så fanns det ingen livförsäkring och inga sparade pengar. Alla pengar som kommer in kommer användas till begravningskostnader och en gravsten. Om det blir något över kommer det användas till hennes barn.

Läs mer:

Annons