Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

9 sköna hudvårdsfavoriter under 250 kr

24 aug, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografkarolina grabowska/pexels
kvinna med svart lermask i ansiktet
Det behöver verkligen inte kosta skjortan att ha en riktiga bra hudvårdsrutin.
Annons
VIDEO: Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lysternBrand logo
VIDEO: Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

Just nu flyger slantarna iväg med en faslig fart även om man inte är någon lyxshoppare. Så vad kan man göra om man ändå vill ha en välgörande och skön hudvårdsrutin? Bra behöver inte alls vara lika med dyrt. Det är dessa produkter beviset för, 10 plånboksvänliga stjärnor som alla levererar betydligt över sin prislapp.

Ljuvligt len rengöring

rengöringsbalm för olika hudtyper

Vill du göra rengöringsrutinen till en högtidsstund ska du testa Banila Co's behagliga balms. I Clean It Zero Cleansing Balm Kit får du fyra olika varianter vilket gör att du kan skräddarsy rengöringen efter hur huden mår. Alla blir till skön olja som löser upp smink och smuts när du masserar dem över huden men går sedan lätt att skölja av om du tillsätter vatten. Dessa miniburkar är dessutom perfekt att ha med på resa eller att stoppa i gymbagen.

Annons

Clean It Zero Cleansing Balm Miniature Kit från Banila & Co kostar 139 kr/4 x 7 ml och du hittar det här (reklamlänk).

Eko-kräm med lyxkänsla

dagcreme med ekologisk olivolja

Lyxig dagcreme till otroligt bra pris får du med det franska ekomärket La Provencale Bio's behagliga Creme of Youth Anti-age. Mogen hy blir direkt mycket mjukare med naturlig lyster och känslan håller i sig länge. Den har en mild och fräsch doft och rikt fyllig formula som bl a bjuder på välgörande polyfenoler från ekologisk olivolja.

Annons

Creme of Youth Anti-age Dagcreme från La Provencale Bio kostar 189 kr/50 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Utslätande ögonserum

serum för ögonen

Lent serum med skön gelkonsistens att pigga upp huden kring ögonen med får du i L'Oréal Paris smarta Revitalift Filler eye Serum + Hyaluronic Acid som förutom att släta ut och återfukta också har en väldigt härlig applikator som masserar området här för bättre cirkulation och därmed mindre svullnader och mörka ringar. Bland ingredienser finns både hyaluronsyra och koffein.

Annons

Revitalift Filler eye Serum + Hyaluronic Acid från L'Oréal Paris kostar 249 kr/20 ml och du hittar det här (reklamlänk).

Magisk mist för problemhy

mist som motverkar finnar

Kämpar du med irriterade plitor, fet hy och igentäppta porer är Serozinc från La Roche-Posay en toppenprodukt att ha till hands. Det är som ett välgörande ansiktsvatten i finaste sprayform som både lugnar, ger mindre synliga porer och gör huden mattare utan att den känns torr eller stram.

Serozinc från La Roche-Posay kostar 76 kr/150 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons

Dubbelarbetande solkräm

solkräm med foundationeffekt

Med en formula som skyddar i solen samtidigt som den ger huden fukt samt en fräschare och jämnare ton har Tinted BB Super UV SPF 50 från Garnier snabbt blivit en favorit på redaktionen. Den behagliga konsistensen smälter fint in utan att kännas kladdig som många liknande produkter.

Tinted BB Super UV SPF 50 från Garnier kostar 139 kr/100 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Lugnande nattmask

nattmask för orolig hud

Är huden orolig eller kanske fuktfattig och trött finns the Body Shops härligt Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask som lugnar rodnader, mjukar upp torr hy och lockar fram ny lyster medan du sover.

Annons

Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask från the Body Shop kostar 195 kr/75 ml och den hittar du här (reklamlänk).

Plumpande essence

plumpande essens med fuktboostande snigelslem

Klappa in några droppar av Cosrx hyllade snigelessence och din hud blir inte bara rejält återfuktad. Den kommer också att se slätare, fräschare, fylligare och mer lystrig ut. Den passar dessutom allt från torr till känslig hy.

Advanced Snail 96 Mucin Power Essence från Cosrx kostar 209 kr/100 ml och du hittar det här (reklamlänk).

Annons

Storstädande syra-ikon

exfolierande syra-boostad ansiktsmask

Med en rejäl mix av syror från både AHA- och BHA-biblioteket så är denna moderna klassiker en god hjälp när du vill göra en rejäl storstädning av hudytan. Den exfolierar på flera plan för att ge jämnare struktur, mindre skrufs i porerna, klarare ton, mer lyster och färre fina linjer. Passar dock bara på en huds som är van vid syror och inte så känslig. Används som en mask som ska sitta på cirka 10 minuter.

AHA 30 % + BHA 2 % Peeling Solution från The Ordinary kostar 139 kr/30 ml och den finns här (reklamlänk).

Annons

Balmig räddare i nöden

balm som motverkar torr hud

Hos Decubal hittar du balmet som finns i nästan varenda skönhetsredaktörs och beautybloggares sminkväska. Med Lips & Dry Spots Balm har du nämligen en multifixare som tar hand om allt från riktigt torra läppar till spruckna nagelband. Hemligheten är lanolin som mjukgör och låser in fukt vilket ger en bra miljö som huden kan återhämta sig i. Så snäll att den dessutom kan användas av både liten som stor.

Lips & Dry Spots Balm från Decubal kostar 79 kr/30 ml och du hittar det här (reklamlänk).

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy
Annons