Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

9 vanliga misstag att undvika när du har tunt hår

05 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPExels.
Har du tunt hår, och känner att dina frisyrer inte blir så fina som du vill att de ska bli?
Här är 9 misstag som är vanliga att göra när du har tunna strån – och så undviker du dem!
Annons
Därför ska du alltid sova med flätat hårBrand logo
Därför ska du alltid sova med flätat hår

Att ha tunt hår och tunna, fina strån är inget ovanligt – men för att håret ska nå sin fulla potential så finns det vanliga misstag du borde undvika! Tunt hår har lätt för att bli både flottigt, platt och frissigt, samtidigt som det är lätt att borsta och ta hand om.

Det här ska du tänka på för att få ditt tunna hår så fint och hälsosamt som möjligt!

Skippa uppklippningen

Alla frisyrer passar inte alla hårtyper, och har du tunt hår så ger din frisyr ett mindre kompakt intryck. Att klippa lager i håret gör bara att håret kommer få ännu mindre volym än innan. Har du tunt hår, välj istället frisyrer där topparna är lika långa.

Sikta inte på silkeslent hår

Tunt hår är lent naturligt, men ju mjukare ditt hår är, desto plattare kommer det verka. Om du använder för mycket balsam och oljor kommer håret tappa den lilla volym det har. Använd istället hårspray och mousse för att jobba upp volymen i håret – men då är det på bekostnad av den lena känslan.

Annons

Midjelångt hår är inte optimalt

Tunt hår har lättare för att skadas, och toppar blir lätt kluvna. Har du tunt hår är det därför svårare att växa ut håret långt, i alla fall om du fortfarande vill att det ska kännas friskt. Känner du dig osäker på vilken frisyr och hårlängd som passar dig så konsultera med din frisör, men många med tunt hår passar bäst i kortare frisyrer som page.

Tvätta inte håret för ofta

Att tvätta håret tar bort naturliga oljor tillsammans med smuts och döda hudceller. Detta signalerar till hårbotten att den behöver bilda mer olja, och på så sätt blir håret flottigt av att tvättas för ofta. Undvik att tvätta håret oftare än var tredje dag, och använd sedan ett schampo mot oljigt hår som ger volym.

Använd inte för mycket balsam

Balsam och tunt hår kan vara en knepig kombination, om målet är att håret ska se fylligare ut än det är. För mycket balsam tynger ner håret, och det har man inte råd med om man har tunt hår.

Annons

Rätt fönteknik

Att föna håret kanske funkar bra för att undvika friss, men är inget succékoncept om du vill ha volym. Testa istället att vända huvudet och håret upp och ner när du fönar och borsta det med en bredtandad kam medan det torkar. Det gör håret fluffigare och att det känns tjockare.

Överanvänd inte hårförlängningar

Hårförlängningar är ett bra sätt att få håret att se tjockare ut, men om du använder det för mycket kan det skada håret så du får ännu mindre än du hade från början. Välj förlängningar som kläms fast istället för att tejpas eller sys in, för att det ska skada håret mindre.

Rätt verktyg är viktigt

De flesta använder sig av plattång eller locktång, men när du har tunna strån kan det vara svårt att få texturen att stanna kvar någon längre tid. Med en crimper kan du få mer volym, som också kan hålla längre.

Ignorera inte frisset

Håret blir frissigt av fukt, och tunt hår kan påverkas av minsta förändring i luftfuktighet. Skydda håret med hårserum, och använd en hårtork som får bort den överflödiga fukten.

Källa: Stylecraze.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons