Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Annika Jankells bästa skönhetsknep för piggare ögon: ”Mindre svullen”

19 jul, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografKarin Törnblom/TT
Svullna ögon kan kan göra att man ser trött ut och kan bidra till att man inte känner sig som den bästa versionen av sig själv.
Något som Annika Jankell menar på att vi alla – oavsett ålder – förtjänar att göra.
I en intervju med Damernas Värld avslöjar skådespelaren nu vilken skönhetsprodukt hon själv använder för att ögonen ska se piggare ut.
Annons
5 saker du vill veta om Annika JankellBrand logo
5 saker du vill veta om Annika Jankell

Skådespelaren och programledaren Annika Jankell avslöjar att hon använder en mycket populär skönhetsprodukt för att motverka svullna ögon.Vilken då? Läs vidare för att få svaret!

Annika Jankell: Ålder är inte en identitet

Annika Jankell har varit verksam i en av de mest utseendefixerade branscher som finns, i drygt tre decennier, sedan starten med musikprogrammet Listan år 1987. Hon vittnar själv om en tillvaro där man ständigt och ofrånkomligt blir bedömd.

Som en motpol till det startade hon och tv-producenten Ulrica Örn medianätverket Wakai för några år sedan, med syfte att lyfta fram kvinnor över 45 och ge dem en mötesplats.

I en intervju med Femina från i fjol berättade Jankell att ordet ”wakai” betyder ”ung i hjärtat” på japanska, och att ordet används för att beskriva en ungdomlig personlighet – oavsett ålder.

Annons

– Wakai betyder ”young at heart”, och är en beskriving av en typ av personlighet i Japan. Man ber inte om ursäkt för sin ålder utan gör sin grej. Som typ Meryl Streep – hon gör sin grej och låter sig inte begränsas av sin ålder. Sen är det ett jäkligt bra namn. Vårt företag Wakai är ett movement som handlar om att inte låta sig begränsas, sa hon då och fortsatte:

– Åldern ska inte vara ett hinder, utan det finns möjligheter med det. När det gäller åldersfixering måste man lyfta goda exempel i stället för att stå på barrikaderna och tycka synd om sig själv. Det är extremt åldersfixerat, men vi vänder det till något peppigt och inspirerande och visar att möjligheterna finns om man supportar varandra.

Annika Jankell och Listan-programledarkollegan Staffan Dopping år 1987.
Annika Jankell och Listan-programledarkollegan Staffan Dopping år 1987.

Skådespelaren om krämen som ger henne piggare ögon

Men likt Feminas ledord ”Berör på djupet. Tar ytan allvar” vet Annika Jankell också att ytan fyller en viktig funktion för det inre. Och att vi alla förtjänar att känna oss som de bästa versionerna av oss själva.

Annons

Något som hon utvecklar under en intervju med Damernas Värld.

– När man pratar om smink blir det lätt att det faller över till att det är ytligt. Men vi har ju i alla tider putsat fjädrarna, man mår helt enkelt bättre då. Jag tycker att sminköser är som psykologer. De lyssnar och känner av, säger hon.

Vidare under intervjun med magasinet fördjupar sig skådespelaren i den egna skönhetsrutinen, som hon till mångt och mycket krediterar döttrarna Felicé och Happy Jankell.

Trots det var det inte döttrarna som som introducerade henne för den heliga graalen – ögonkrämen – i hudvårdsportionen av Jankells rutin.

Vidare under intervjun med modemagasinet avslöjar Annika nämligen sitt bästa knep för piggare och mindre puffiga ögon.

– Filorgas ögonkräm Time-Filler Eyes är skitbra, den fick jag av en kompis. Den älskar jag. Ögonlocken ser mindre svullna ut på morgonen, säger hon.

Annons