Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så applicerar du brun utan sol – med eller utan vante

23 feb, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT
Kvinna som applicerat brun utan sol
Brun utan sol kan vara knepigt att få till riktigt bra utan ränder och fläckar på huden.
Här är bästa tipsen för en solkysst look.
Annons
Så får du brun utan sol att hålla – 7 smarta knepBrand logo
Så får du brun utan sol att hålla – 7 smarta knep

Det kan vara knepigt att få ett jämnt och fint resultat med brun utan sol. Det är lätt hänt att det blir fläckar.

Här är bästa tipsen för att lyckas få en fläckfri gyllene hud.

Skrubba och återfukta huden

Innan du börjar med att applicera brun utan sol på huden är det viktigt att se till att huden är i toppskick. Ett första steg är att skrubba eller peela huden för att få bort döda hudceller. Det kommer göra att färgen fäster bättre och dessutom håller längre.

När du är klar med skrubbandet ska du smörja in huden. Det är ett steg som de allra flesta missar. En insmord hud gör att resultatet med brun utan sol blir jämnare. Brun utan sol fäster nämligen extra bra på torra partier, som händer, fötter, knäskålar och armbågar och skapar de oönskade fläckarna.

Välj gärna en lotion och inte oljebaserad produkt.

Applicera brun utan sol utan vante

När din lotion har tagits upp av huden och den känns återfuktad är det dags att applicera brun utan sol. Ta en liten mängd av den produkt som du valt ut och massera in den i huden med cirkulerande rörelser i ett relativt snabbt tempo.

Annons

Tänk på att arbeta metodiskt och jobba i en bestämd riktning.

Applicera brun utan sol i mindre mängd på ställen som vanligtvis inte träffas av huden, exempelvis armhålorna. Att inte ta lika mycket brun utan sol på de ställena ger ett mera naturligt slutresultat. Glöm inte bort att tvätta händerna när du är klar för att undvika missfärgningar.

Applicera brun utan sol med vante

Applicera brun utan sol med vante

Det säkraste sättet att applicera brun utan sol är med en vante. Det minskar risken för oönskade ränder, linjer och fläckar.

Även med en vante applicerar du brun utan sol med masserande rörelser. Börja utifrån och in, från anklarna och upp mot låren, från handlederna och in mot bröstet. Var noga med att sudda lätt vid kanterna och övergångarna för att få ett så naturligt resultat som möjligt. Applicera brun utan sol med vanten lite i taget för att huden ska kunna ta åt sig rätt mängd av produkten. Var även här extra försiktig med armhålorna och på undersidan av armarna.

Hur får man bäst resultat med brun utan sol?

  • Se till att du använder en specifik brun utan sol för ansikte och en annan för kroppen för att få bäst resultat.
  • Läs på noggrant om produkten innan du börjar för att anpassa tillvägagångssättet efter just den produktens formula. Vissa produkter torkar snabbt medan andra behöver längre tid på sig.
  • En del produkter behöver torka in helt innan du klär på dig.
  • Se alltid till att applicera brun utan sol med en marginal på ett par timmar innan du ska gå och lägga dig. För att minimera risken för fläckiga lakan.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons