Artikeln innehåller reklamlänkar
franskt makeupmärke med hög hållbarhetsprofil
1:34

Efter reklamen: Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021

(1:34)

Slå på ljud

Få saker gör så bra saker med humöret som ett härligt läppstift. Men faktum är att många produkter där ute är en bidragande orsak till att plastberget bara blir större. Det finns dock lösningar, som det innovativa och lyxiga La Bouche Rouge. Det franska märket var först ut på marknaden med läppstift i refill-variant, till och med före Hermès. Redan 2017 lanserades 8 färger i chict svart läderfodral som var återfyllnadsbart. Sedan dess har man växt och förutom 28 nyanser att klä läpparna i finns här nu också mascara, ögonskuggpaletter, bronzers, borstar och mycket mer.

Mer än bara chict

Jag har testat hundratals volymprodukter för håret - det här är min favorit

Namnet La Bouche Rouge är valt dels för att det rakt översatt betyder "röda läppar" på franska. Men man är också ett märke med ett mål - att skapa lyx samtidigt som man skyddar jorden. På franska är La Bouche Rouge även ett begrepp som står för "att bära fram ett budskap". Produkterna är formulerade med så hög halt naturliga ingredienser som möjligt och de lyxiga och välgjorda förpackningarna är helt platsfria. De består framför allt av metall, ett material som går att återvinna men också att återanvända om och om igen. Därför menar man att du här har ett märke inom kategorin Blue beauty, det vill säga som värnar om haven.

Skräddarsytt på flera sätt

Läppstiften kommer i pappersförpackning utan fodral. De vackra fodralen är tillverkade av veganskt läder (framtaget av Stella McCartney) eller spillbitar från modeindustrin. Du väljer själv vilken färg du önskar. Från och med nästa vecka kan du få dina initialer ingraverade i fodralet för extra lyxkänsla.

vackra fodral i kvalitetsläder från modeindustrins spillbitar

Fodralen finns bland annat att köpa hos Net-a-porter – klicka på bilden för att komma direkt till dem (länk till Apprl).

Skuggpaletter, bronzers och highlighter är även de refills och laddas i en vackert polerad metallask som skyddas av fodral i samma material som läppstiftets hylsor. Även här finns flera vackra färger att välja mellan. En detalj som känns extra viktig är att den skimrande effekten på alla puder kommer från ansvarsfullt framtagen mica. Under locket finns en spegel som inte är en spegel utan även här polerad metall för att du ska kunna kika på resultatet av din makeup. Mascaran är inte refill men gjord av glas och borsten är tillverkad av ricinväxtfibrer. Formulan är becksvart och vårdande för att vara extra snäll mot dina fransar.

Vårens hetaste nagellook? Den franska manikyren.

fodral och metallask till skuggor och puder

Innehåll med hög lyxfaktor

Det är dock inte bara hållbarheten som är grejen med La Bouche Rouge. Produkterna i sig är ljuvliga att använda. Läppstiften är veganska, vårdande och innehåller bl a hyaluronsyra och tång från Bretagne som har antiage-egenskaper. Trots sin behagliga och välgörande formula sitter färgen ändå riktigt bra. De finns med tre olika finish: satin, matt och balm. Pudren smälter fint in i huden och är lätta att tona.

skuggpalett som skimrar med hjälp av ansvarsfullt framtagen mica

Palett med ögonskuggor med fyra nyanser – klicka på bilden för att komma direkt till den (länk till Apprl).

En investering för livet

Skönhetsmärken skapade av doktorer – vi reder ut

Ett läppstift från La Bouche Rouge kostar 400 kr för stiftet och det hållbara läderfodralet du kan fylla på igen och igen med nya färger kostar 650 kr. Skuggpalett, highlighter och bronzer går på 350 kr och refillbar ask till dem ligger på 620 kr, då ingår läderfodral. Du hittar dem på Cow Parfymeri, både i butik och i webbshopen. Några av produkterna finns även att köpa hos Net-a-porter – se utbudet här (länk till Apprl).