Artikeln innehåller reklamlänkar
klassisk fransk manikyr och en smiley

Female client, perfectly made nails in beauty shop

5 saker om Cher som du kanske inte visste
1:14

Efter reklamen: 5 saker om Cher som du kanske inte visste

(1:14)

Slå på ljud

Fransk manikyr har åkt jojo på trendbarometern under det senaste århundradet. Förra gången den var rykande het var under början av milleniet. Sen svepte den coola och roliga nailarten in med massor av kul mönster och färger. Franskt blev plötsligt mest synonymt med brudar och bröllop. Men precis som den tidigare så utskällda overline-looken på läppfronten är den här klassikern alltså tillbaka igen, den har setts flitigt på kändisar som Dua Lipa och Jennifer Lopez.

fransk manikyr på Jlo.

Kanske för att den till skillnad mot många andra nagellooker vi sett de senaste åren är riktigt lätt att fixa själv. Enklare hemmabehandlingar är något många pysslat med under pandemin. När man inte kan gå till salongen får man ta salongen hem. Den stora skillnaden mot tidigare är att skillnaden i nyans mellan nagelbädd och topp nu inte är lika tydlig. Det får du lätt med rätt färgval och en vit som går mer åt äggskal än tippex eller har en aningens skimmer i sig.

Du behöver

Hudterapeutens bästa rutiner – vi reder ut!

Nagelbandspeeling samt nagelolja

Ett baslack

Ett nagellack i rosa eller nudefärg

Ett vitt nagellack

Ett topplack

Gör så här

1. Förbered naglarna med att ta bort gammalt nagellack och gör en peeling och städning av nagelbanden. Kör sedan en omgång nagelolja. Hela tanken med den franska manikyren är att den ska se städad och ren ut, därför blir det här extra viktigt.

Fina nyheter som piggar upp mogen hy kring ögonen

2. Gör rent nagelbädden med nagellacksremover för att få bort alla krämiga eller oljiga rester. Då sitter resultatet bättre.

3. Grunda med baslack och låt torka.

4. För en mjuk övergång mellan de olika nyanserna blir det finast att börja med att måla toppen vit. Se till att du inte har för mycket formula på penseln och dra helst från sida till sida i ett svep. Modern look får du med en mjuk kurva. Har du ett lack med en bred så kallad katt-tass pensel kan det vara idé att investera i en tunnare pensel. Ett knep för att få det snyggt är att hålla penseln still och istället röra nageln under den. Det är också bra att ha stöd för handen du har penseln i. Låt torka en stund.

5. Lägg nu på lacket som ska sitta över nagelbädden. Pensla över hela nageln, även över de vita topparna.

6. Avsluta med topplack. Vill du ha mycket glans är en gel-variant ett bra val.

Är det knepigt att få till en snygg kant? Då finns färdiga mallar att ta hjälp av, t ex Fransk Manikyr Mallar från Depend. Tänk bara på att verkligen få dem tätt på nageln, annars finns risk att lacket "blöder" in under mallen. De kostar 29 kr och finns här (länk till Kicks).

Den utskällda läpplooken är tillbaka - så ser den ut nu