Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Bästa krämbronzer för mogen hy

14 sep, 2023 
charlize theron på premiär med krämig bronzer för solkysst look
De här favoriterna fixar enkelt både solkysst känsla och lyxig glow till din hud.
Annons
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder

Vare sig du vill klämma ut det sista av sommarens solton på kinderna eller önskar addera lite värme till huden är en bronzer ett både enkelt och smart sätt. Väljer du dessutom en krämig bronzer så får du ofta en riktigt fin lyster och den här typen blir extra smickrande på en mogen hy. Den krämiga formulan på bronzern gör den väldigt lätt att applicera, färgen smälter ihop med din egen hudton och du kan enkelt tona ut kanterna. Använd fingrarna eller en så kallad duo fiber-borste som har glesare mellan stråna på toppen, det senare ger en skirare finish. Så vilken krämbronzer är bäst? Det finns krämiga bronzers i både flytande, fast och stick-form. Här är våra favoriter just nu.

Annons

Bäst krämbronzer just nu

Matte Bronzer Mini Stick från Milk Makeup är ett hyllat stift som dock fått lite kritik på grund av just mini. Tidigare fanns en mer generös version. Med det sagt är det här en väldigt lättarbetad bronzer som ger matt finish. Du kan bygga upp den utan att det ser varken kakigt eller glidigt ut och den innehåller mjukgörande naturliga ingredienser.

Matt Bronzer Mini Stick från Milk Makeup kostar 279 kr, finns i två nyanser och du hittar det här. (reklamlänk)

Annons

Solar Infusion Moisturizing Cream Bronzer från Rose Inc kommer i en stor burk och formulan är en mix mellan gel, kräm och olja. Den är otroligt lätt på huden, går på fint utan att lägga sig i linjer och du behöver inte heller mycket för att få en fräscht solig look med lyster utan att det blir glittrigt.

Solar Infusion Moisturizing Cream Bronzer från Rose Inc kostar 425 kr, finns i fyra nyanser och du hittar den här (reklamlänk).

Warm Wishes Effortless Bronzer från Rare Beauty är ett lite knubbigare stift som ligger skönt i handen och har ganska bra med pigment. Det känns lite smörigare i formulan än många andra men finishen blir inte överdrivet blank för det. Detta sitter också väldigt bra.

Annons

Warm Wishes Effortless Bronzer från Rare Beauty kostar 459 kr, finns i hela sju nyanser och du hittar det här. (reklamlänk)

Invisible Illumination Instant Glow Liquid Bronzer från Lumene är en klassiker som fått uppdaterad formula som är mer återfuktande. Den här prisvärda krämiga bronzern är toppen om du inte är så van vid att använda med fasta produkter då den ger en fin glöd utan att ladda med supermycket pigment. Dessa gyllene droppar smälter fint ihop med den egna hudtonen och sitter utan att ramla ner i vinklar och vrår.

Annons

Invisible Illumination Instant Glow Liquid Bronzer från Lumene kostar 319 kr, finns i två nyanser och du hittar den här. (reklamlänk)

SoftScult Transforming Skin Enhancer från Makeup by Mario är den senaste stora snackisen på krämbronze-fronten. Detta tonade och näringsrika balm är väldigt skirt och passar dig som bara vill lyfta fram huden egen ton och värma den en aning. Det fina med just denna är att huden ser så mycket snyggare ut, formulan fungerar som ett filter.

Annons

SoftScult Transforming Skin Enhancer från Makeup by Mario kostar 369 kr, finns i sex nyanser och du hittar det här. (reklamlänk)

Nutri-Bronze Sheer Tinted Serum från Oskia är en flytande lyxbronzer som du faktiskt kan ha i hela ansiktet om du vill. Den ger bara en så fin värme och glöd till huden utan att det ser översolat ut, du får en lätt utjämning av tonen och formulan passar perfekt under foundation. Den innehåller också välgörande ingredienser men missta det inte för ett vanligt serum. Detta har du över ansiktskräm.

Annons

Nutri-Bronze Sheer Tinted Serum från Oskia kostar 800 kr, finns i en ton och du hittar den här. (reklamlänk)

Bronzertips för mogen hy

En mogen hy kan vara lite mer insjunken på vissa stället vilket gör att placeringen av just bronzer blir viktig. Ofta tipsas om att man ska lägga bronzer som en trea på ansiktets sidor - från hårfästet, ut mot tinningen, in över kindbenet, ut mot örsnibben och sedan in igen längs med käkbenet. Modifiera det här för att inte ge ansiktet ett håligare utseende genom att skippa bronzer vid ögonbrynens yttre vrå och lägga den lite högre på kindbenen. Det här är partier där de flesta har en liten fördjupning.

Annons