Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så får du lyxig glans på grått hår

13 sep, 2023 
sarah harris med lyxig glans på grått hår
Locka fram en vacker blank finish på dina gråa strån med de här knepen.
Annons
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på

Grått hår kan verkligen vara otroligt snyggt men det kan också vara en utmaning. När du väl vant dig vid själv nyansen så upptäcker många att stråna beter sig annorlunda. De är tunnare, ofta torrare och blir lättare frissiga. Dessutom har de inte heller den där naturliga glansen från insidan som ett hår med pigment kan visa upp. Men det går att fixa allt från snygg ton till lyxig glans på grått hår. Det gäller bara att hitta rätt produkter och använda dem klokt.

Så får du glansigt grått hår

Det finns flera anledningar till att grått hår tappar glansen. Dels förlorar det pigment som annars kan addera lyster men din hårbotten producerar också mindre sebum. Det senare är något som skyddar stråna naturliga och ger fin naturlig glans, sebumet fördelas över håret när du borstar det. Här är fem saker du kan göra för att få ett glansigare grått hår.

hårborste ger glans till grått hår

1. Husmorsknepet med ordentliga borsttag med en svinborste varje kväll är inte taget ur luften. På det här sättet hjälper du sebum att fördelas över stråna men du masserar också hårbotten vilket ger bättre cirkulation. Det är bra för både glansen och hårväxten. Lyxig och bra borste som inte ruinerar plånboken likt en Mason Pearson hittar du hos Lernberger Stafsing. Deras Dressing Brush kostar 329 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

schampo som ger grått hår fin blank glans från davines

2. Lägg tid på att välja riktigt bra schampo och balsam. Favoriter som är toppen till grått hår är t ex Heart of Glass-serien från Davines som passar både dig som börjar se gråa hår och vill låta dem växa ut och du som redan har hela håret i grått. Här finns inga pigment men Silkening Hair Shampoo är skonsamt, ger näring och fixar riktigt fin lyster. Det kostar 329 kr/250 ml och finns här (reklamlänk).

Annons

3. Du behöver göra en djupt återfuktande inpackning någon gång i veckan. Continus Hyaluronic Acid Recovery Mask är en riktig fuktbomb som fräschar upp utan att tynga ner. Den kostar 199 kr och du hittar den här (reklamlänk).

glansvatten som ger lyster till grått hår

4. Pröva att köra en glanstvätt. Det här är en ny typ av produkt som dök upp för något år sedan. Efter hårtvätten sköljer du helt enkelt ditt gråa hår med en speciell vätska. Dessa innehåller ofta syror som hjälper till att sluta fjällskikten. Det gör att ljuset reflekteras bättre på stråna och det ser blankare ut. Ett av de bästa är Soin Acid Chroma Gloss Treatment från Kérastases serie Chroma Absolu. Det kostar 605 kr för en flaska på 210 ml som räcker väldigt länge. Du hittar det här. (reklamlänk)

sovmössa ger glansigare grått hår

5. Sista tipsen för att hålla ditt gråa hår mer glansigt och mindre frissigt är att investera i kudde av silke. Det finns till och med speciella tunna mössor av silke som du kan sova med. Visst ser man lite knasig ut men mössan gör att stråna inte gnuggas lika hårt mot kudden och att fukten stannar i stråna. Siden Selmas nattmössa kostar 300 kr. Du hittar mössan här. Står du inte ut med mössa - kör på örngott i silke. Det gör otroligt stor skillnad. Vår favorit kommer från svenska Amelie Soie, Beauty Silk Pillow finns i grått, blått och nude, kostar 995 kr och finns här. (reklamlänk)

Annons

Så fixar du fräsch ton på grått hår

Att hålla tonen klar, kall och fräsch är inte alltid helt lätt när man fått grått hår. Det drar gärna åt det lite gulare hållet vilket kan få det att se nästan smutsigt ut. Idag finns det dock riktigt bra produkter som hjälper dig att både bevara en kall nyans och få bort gula stick i stråna. Här finns allt från vårdande schampo och balsam till smarta leave-in lotions som jobbar med violetta pigment. Viktigt är att inte överdosera. Förutom att håret kan få en lila ton vid överanvändning så kan de här produkterna också göra håret torrare på sikt. Byt inte ut dina vanliga produkter mot pigmenterade, varva dem istället. Bästa schampo och balsam för grått hår hittar du här.

snabb glans till grått hår med leave in från löwengrip

I Blonde Perfection-serien har Löwengrip lanserat Silver Leave-In Treatment, en lättanvänd och vårdande hårkräm som direkt fixar en kallare ton i grått hår genom att neutralisera varma toner plus att den lockar fram glans. Den kostar 239 kr/150 ml och finns här. (reklamlänk)

Annons

Så motverkar du gula skiftningar i grått hår

Det kan vara lätt att glömma, men det finns några saker som är väldigt lätt att göra för att hindra håret från att få den där gulaktiga skiftningen. Använd alltid solskydd eller t ex keps när det är fint väder eftersom UV-ljus är en bov som snabbt kan göra håret varmare i tonen. Lika viktigt är värmeskydd när du ska använda fön, värmeborstar eller tänger. Höga temperaturer gör inte bara de redan svaga och porösa grå stråna ännu skörare. Det kan också ge gula skiftningar och gör grått hår mer matt.

Annons