Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktören väljer: Bästa makeupnyheterna i oktober

31 okt, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografmisha voguel/pexels
Här hittar du guldkornen till sminkväskan från de senaste lanseringarna.
Annons
I den här ordningen ska du använda dina produkter enligt The skin coachBrand logo
I den här ordningen ska du använda dina produkter enligt The skin coach

Trots att många märken haft trubbel med leveranser och produktioner på grund av pandemin trillar det in nyheter på makeupfronten i en strid ström. Och det finns mycket kul att upptäcka, under oktober har vi hittat en hel del nya favoriter. Här är fem som jag gillar lite extra.

Annorlunda primer

Physicians Formula är ett budgetmärke med många pärlor på menyn. Deras Murumuru Buriti Bronzer har t ex kammat hem en hel radda med fina priser. Och nu har man släppt flera nya spännande produkter. Sticker ut gör dock Butter Believe It Putty Primer, en kokosdoftande och sammetslen drömcreme att grunda mejken med. Precis som en vanlig primer gör den ytan jämnare och porer mindre tydliga samtidigt som formulan här är vårdande med mjukgörande växtsmör från t ex murumuru och cupuacu. Värm den en aning innan applicering och ge den sedan någon minut att sätta sig innan du går på med foundation.

Annons

Putty Primer från Physicians Formula kostar 165 kr och den finns här (reklamlänk).

Smidig highlighter

Hör du till dem som inte vågat dig på highlighter av rädsla för att göra fel eller få för mycket skimmer? Jag förstår dig precis. Många highlighters är knepiga. Men inte CLEs nya Essence Moonlighter Cushion. Den kommer i en ask där formulan ligger i en kudde. Allt du behöver göra är att pressa puffapplikatorn mot den där kudden och sedan applicera där du vill ge huden en fint fuktig lyster. Det är verkligen wow på denna. Finishen blir inte alls glittrig, bara riktigt snygg och den är så lätt på huden. Om du inte vill ha glow på dagen så är den perfekt att glamma till looken med till vinterns alla festliga tillfällen.

Essence Moonlighter Cushion från CLE kostar 349 kr, du har tre nyanser att välja mellan och du hittar dem här (reklamlänk).

Lättjobbad concealer som passar mogen hy

Vill du ha en concealer som verkligen piggar upp området kring ögonen ska du kika på Milk Makeups nya variant. Sunshine Under Eye Tint + Brighten kommer i en klickhylsa och på toppen sitter en liten kula där formulan trycks fram. Det gör att redan vid appliceringen känner man sig piggare för kulan och den återfuktande formulan är båda behagligt svala. Själva concealern är dessutom toppen att arbeta med. Den lägger sig jämnt utan att trilla ner i alla veck och lyser verkligen upp ansiktet. Perfekt när man har lite mer mogen hy. Jag använder den också i vecken vid näsan och lite i mungiporna för att dämpa vecken som blir där när man är 50. Det finns sju nyanser att välja mellan.

Annons

Sunshine Under Eye Tint + Brighten från Milk Makeup kostar 319 kr och den finns här (reklamlänk).

Nagellack i lyxklassen

Hermès gav sig in på makeupens domäner redan förra året då man lanserade det fantastiska läppstiftet Rouge Hermès där den eleganta hylsan är gjord för refill. Just det senare har man inte lyckats få till i oktobers lanseringen men det gör inte Les Mains Hermès mindre lyxigt. De 24 nyanserna på nagellack har inspirerats av emaljer i husets arkiv och flaskorna är designade av Pierre Hardy, som även ligger bakom läppstiften. Han har tänkt på varje detalj, t o m toppen på korken har fått märkets sigill i guld. Det är vansinnigt dyra lack det här men förutom att flaskorna är så snygga och faktiskt innehåller mer ml än vanliga lack så är innehållet både lättmålat och sitter mycket bra. Och alla färger är så fina. I serien finns även en toppenduo bestående av under- och överlack samt handkräm, nagelolja och mycket lyxiga nagelfilar i Hermès-orange såklart.

Les Mains Hermès nagellack kostar 512 kr/15 ml och de finns på NK.

Användarvänlig ögonskuggspalett

Bare Minerals gör sakta men säkert om sitt makeupsortiment för att det ska bli mer hållbart med mer naturliga ingredienser. I den andan har man precis lanserat Mineralist Eyeshadow Palette i sex olika färgteman. De talkfria och veganska skuggorna är rikt pigmenterade men ändå lättarbetade och formulan känns nästan som en kräm när du sveper den över locken. Det senare gör att färgerna är lätta att mixa och tona i varandra. Man har också använt oljor från t ex havtorn och nyponfröolja som har vårdande och utjämnande effekt på huden. Jag gillar också mer och mer de paletter som kommer i pappaskar. De är lätta i väskan och Bare Minerals variant känns dessutom väldigt roliga, som en fin bok.

Mineralist Eyeshadow Palette från Bare Minerals kostar 495 kr och alla varianter finns här (reklamlänk).

Annons