Artikeln innehåller reklamlänkar
handkräm spf gwen stefani i solen
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern
0:34

Efter reklamen: Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

(0:34)

Slå på ljud

Att det är viktigt att skydda ansiktet och kroppen mot solens strålar känner de flesta till. Men det finns ett område som lätt glöms bort och det är händerna. Lite märkligt kanske eftersom huden här inte bara är tunn. Den exponeras också mer för sol än många andra kroppsdelar oavsett om du är ute på tur med cykeln, älskar att golfa, är en trädgårdsfantast som är ute från morgon till kväll eller bara gillar att hänga med vänner på en uteservering. Samtidigt är huden här ofta torr vilket gör den extra känslig för UV-strålarna. Det är därför många upptäcker de första ålderstecknen just på händerna, det kan vara allt från fina linjer till mörka pigmentfläckar. Lösningen? Satsa på en handkräm med SPF. Idag är utbudet inte så stort men det finns några favoriter som vi alltid har i handväskan.

Bästa handkräm med SPF

handkräm från eucerin med spf30

Lyxigt krämig och rik formula i generös tub får du med Hyaluron Filler Age Spot Correcting Hand Cream SPF30 från apoteksmärket Eucerin. Det här är en handkräm som passar toppen till mogen hy som både behöver fukt, fett och skydd. Den gör hudytan jämnare, ger högt solskydd och dämpar pigmentfläckar på sikt med hjälp av ämnet thiamidol. Har en doft som påminner om salva på ett bra sätt och priset gör att man inte behöver snåla med produkt.

Hyaluron Filler Age Spot Correcting Hand Cream SPF 30 från Eucerin kostar 149 kr/75 ml och den finns här. (länk till Meds)

Experten: Så hittar du rätt foundation för din hudtyp

handkräm från jane iredale med spf15

Lyxigt lätt formula som snabbt går in i huden samtidigt som den känns rejält återfuktande, det får du med Jane Iredales handkräm Hand Drink. Den har också bredspektrum-filter vilket innebär att den ger skydd mot både UVA- och UVB-strålar. Den är berikad med en rad välgörande växtextrakt och har en fräsch doft från citrongräs.

Hand Drink Hand Cream SPF15 från Jane Iredale kostar 325 kr/60 ml och den finns här (länk till Kicks).

handkräm från supergoop med spf 40

Supergoop är ett amerikanskt succémärke på solskyddsfronten som precis lanserats på nytt här hemma. Deras hajpade och prisbelönta handkräm Hand Screen ingår dock inte i sortimentet på Sephora men går att få tag från andra webbshoppar. Den bjuder på ett högt solskydd trots en väldigt lätt formula och finns både i praktisk tub att ha i väskan och som big size pumpflaska att ha hemma. Bland ingredienserna finns havtornsextrakt, arganolja och ängskrasseolja.

Skönhetsredaktören: Så fungerar Macs torrschampo-mascara

Hand Screen SPF40 från Supergoop kostar 250 kr/30 ml och den finns här.

handkräm från hello sunday med spf30

Liten söt tub med handkräm som får plats i fickan gör märket Hello Sunday. The One for Your Hands har ett bredspektrat solskydd mot både UVA och UVB och en ljuvligt len formula som gör huden mjuk och sval på direkten. Den innehåller både aloe vera och hyaluronsyra och har en varmt sensuell doft av kryddig vanilj.

The One for Your Hands SPF 30 Hand Cream från Hello Sunday kostar 109 kr/30 ml och den finns här. (länk till Skincity)

handkräm från nivea med spf15

Mycket för pengarna får du med Niveas nya handkräm Luminous 630 Anti Dark-Spot Advanced Hand Cream SPF15 där man använder patenterade ingrediensen Luminous630 för att motverka och dämpa pigmenteringar. Den ingår i serien med samma namn där det sedan tidigare finns allt från dag- och nattkräm till serum och ögonkräm. I handkrämen får du ett mellanhögt men bredspektrat skydd på 15, en skön dos av återfuktande och utjämnande hyaluronsyra som gör huden omedelbart len och doften är klassiskt Nivea.

Luminous 630 Anti Dark-Spot Advanced Hand Cream SPF15 från Nivea kostar 119 kr/50 ml och den finns här (länk till Lyko).

handkräm från l'acuila med solskydd

En fin mix av glycerin, niacinamid, lipider och sheasmör får du i L'Acuilas handkräm som passande nog heter Anti-Pigmentation Hand Cream. Just niacinamid är känt för sina uppljusande egenskaper och här får du alltså även mjukgörande, barriärstärkande och återfuktande mix. Man nämner inte hur högt solskydd handkrämen ger, bara att den har en skyddande effekt vilket är bra att tänka på. Så kanske inte den handkräm du ska välja en riktigt solig sommardag.

Anti-Pigmentation Hand Cream från L'Acuila kostar 129 kr/50 ml och den finns här.

Skönhetsredaktören Jessicas oväntade tips: ”Handkräm räddar frisset”

Så använder du handkräm med SPF

Precis som alla andra solskyddsprodukter så gäller det att fylla på med skyddet under dagen, även när det kommer till handkräm. Extra viktigt blir det också när du tvättat händerna. För att ta hand om dem lite extra kan du gärna göra en mild peeling på handryggen någon gång i veckan. Det stimulerar både cirkulation och cellförnyelse. Ta sedan lite extra av din handkräm och massera in före läggdags. Har du ett par bomullshandskar är det toppen om du klarar av att sova med dem. För det är inte bara solskyddet som kommer hålla händerna mjuka, släta och klara i tonen. Precis som med ansiktet gäller det att ge huden här extra kärlek.

Mest läst