Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

De bästa hårfärgerna för brunetter – enligt hårstylisten

25 feb, 2022 
AvSara Löf Nyqvist
FotografPEXELS
Hårfärg idéer tips inspiration brunetter
Vill du slippa färga utväxten? Vill du ha en kall eller varm underton? Här tipsar kändisstylisten om sex olika hårfärger att satsa på som brunett.
Annons
5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre utBrand logo
5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre ut

Att välja hårfärg i frisörstolen eller i butiken kan vara klurigt. Det finns oändligt många nyanser att välja mellan, speciellt när det gäller brun hårfärg.

Kändisstylisten Sunnie Brook delar med sig av sina bästa tips till brunetter som vill ge sitt hår ett lyft. Hon tipsar om vilka färger du ska välja, beroende på vad du vill uppnå för look och känsla, skriver Real Simple. Här är sex olika nyanser hon menar är bra att utgå från.

Hårfärger för brunetter – 6 olika nyanser

1. Mocka

2. Smoky Brown

3. Espresso

4. Balayage

5. Valnöt

6. Camel

Trots att alla färger går under begreppet brunett så skiftar nyanserna en hel del. Läs nedan och hitta din nya färg!

Annons

1. Djup färg med ljusa skiftningar

Mocka är en färg som håller håret mörkt men behåller djupet. Men med lite skiftningar i form av ljusare nyanser. Hos frisören kan du fråga om mocka highlights, som du kan välja att ha från hela vägen från hårbotten eller att de börjar längre ner. Rådfråga din frisör!

Mocka hårfärg

2. En naturlig underton

Smoky Brown är en perfekt färg för dig som är blond men som vill bli mörkare eller för dig som är mörk men vill bli lite ljusare, utan att göra slingor. Den här färgen är inte så pigmenterad utan har en mer naturlig underton.

Espresso hårfärg

3. Glansig och mörk djup färg

Espresso är en glansig och djup mörk färg som påminner om svart men är någon nyans ljusare. Espresso ser mer dramatisk ut än resten av färgerna och passar dig som inte vill ha ljusare slingor.

Annons
Balayage brunett

4. Varm eller kall underton

Balayage är inte bara för blondiner, det fungerar lika bra för brunetter. Det är slingor som ser naturliga ut och ger antingen en varm eller kall underton till din bruna hårfärg. Ditt hår blir mer levande med den här färgen, rådfråga din frisör om vad som passar dig bäst!

Valnöt hårfärg

5. Naturlig utväxt

Valnöt är en perfekt hårfärg för dig som inte går till frisören så ofta. Den här färgen är någon nyans ljusare än din naturliga färg i hårbotten, men börjar inte vid hårbotten utan lite länger ner. Det gör att färgen uppfattas som naturlig när håret växer ut.

Annons
valnöt hårfärg

6. På gränsen mellan blondin och brunett

Camel är för dig som är blond och vill bli brunett, men inte riktigt är redo för att gå hela vägen. Den här färgen har en varm och naturlig nyans som går att fräscha upp med ett silverschampo om det blir för varma toner.

Annons